Ελλάδα

Καιρός: Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας – Αφόρητή η κατάσταση σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη

Παραμείνει η αφρικανική σκόνη στον ουρανό της χώρας, όμως δύσκολα θα μας βάλει και η θερμοκρασία, καθώς σήμερα θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας.

Η αφρικανική σκόνη μαζί με τη ζέστη θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ κάνοντας αφόρητη την κατάσταση. Η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές στα κεντρικά και τα νότια θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Οι υψηλότερες τιμές θα σημειωθούν στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Από την Τετάρτη και τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα επανέλθει σχεδόν στα κανονικά επίπεδα.

Από το βράδυ οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο που το πρωί φτάνουν και τα 6 μποφόρ, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων σε όλη τη χώρα την Τετάρτη σταδιακά και πρώτα από τη δυτική Ελλάδα θα απομακρύνει την σκόνη από τον ουρανό.

Η ολική μεταστροφή του καιρού θα ολοκληρωθεί Πέμπτη και Παρασκευή όπου στα βορειοανατολικά αναμένονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Την Κυριακή όμως δεν αποκλείεται η αστάθεια, τυπική ανοιξιάτικη, να επιστρέψει και να δώσει φαινόμενα σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από το meteo.gr

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη (21.05.2026)  και αναμένεται σταδιακή ανάπτυξη νεφώσεων. Άνεμοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά και στην Πελοπόννησο οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στη Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Πρόσκαιρες, σποραδικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο και ενδεχομένως στην Στερεά και στην Κρήτη. Παράλληλα, οι τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι κατά τόπους πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα λίγων πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 13 έως 29, στην Ήπειρο από 15 έως 29, στη Θεσσαλία από 15 έως 30, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 31, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 34, στις Κυκλάδες από 17 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο και Νοτιοδυτικό οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Μόνο το μεσημέρι και απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική αρχικά αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγεμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ των αγροτών – Το σχέδιο και τα σημεία που θα επιδιώξουν να αποκλείσουν
Οι αγρότες ξεκίνησαν από διάφορα σημεία της Μακεδονίας και μεγάλος τους στόχος είναι στις 12 το μεσημέρι να έχουν φτάσει όλοι στο λιμάνι και θα επιδιώξουν τον αποκλεισμό τους
Μπήκαν στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
5
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: 45χρονος κατηγορείται πως βίαζε και χτυπούσε μητέρα μπροστά στην κόρη της
Ο 45χρονος κατηγορείται και για εμπορία ανθρώπων, ενδοοικογενειακή βία και εργασιακή εκμετάλλευση καθώς έβαζε τη μητέρα και την ανήλικη κόρη της να δουλέψουν παίρνοντάς τους όλα τα χρήματα
Sad woman sitting alone, woman on the bed, stress, suicidal thoughts, human trafficking