Διεθνή

Kίνα: «Παράθυρο» για δασμό 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα από ΗΠΑ – ΕΕ

Η Κίνα θα μπορούσε να εξαπολύσει δασμούς έως και 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα με μεγάλους κινητήρες, σύμφωνα με μια ομάδα πίεσης, καθώς αυξάνονται οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ της Νο 2 οικονομίας στον κόσμο και των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρει το Bloomberg.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της Κίνας στην ΕΕ δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την πιθανή κίνηση από «ειδικούς», σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο X. Τέτοιες εισφορές θα επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και θα έχουν «σημαντικό» αντίκτυπο στις σχέσεις του Πεκίνου με τις Βρυξέλλες, πρόσθεσε.

Η Κίνα αυξάνει τις απειλές για αντίποινα καθώς πλησιάζει η πρώτη προθεσμία για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις επιδοτήσεις του Πεκίνου στην αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η ΕΕ πρέπει να ενημερώσει τους κινέζους εξαγωγείς εάν προτίθεται να επιβάλει δασμούς έως τις 5 Ιουνίου. Η Κίνα την περασμένη εβδομάδα άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιβάλει εισφορές «tit-for-tat» σε ευρωπαϊκό κρασί και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Στο μικροσκόπιο της ΕΕ η Shein για παραβιάσεις στους κανόνες προστασίας καταναλωτών
H Κομισιόν ετοιμάζει προειδοποίηση προς τον κολοσσό γρήγορης μόδας, εντείνοντας την έρευνα για παραβιάσεις στους κανόνες για την ασφάλεια των προϊόντων και το δίκαιο των καταναλωτών
Το logo της Shein