Επιχειρήσεις

Τα παγωτά Δωδώνη πέρασαν στην ιδιοκτησία της εταιρείας Βενέτη

Μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε η εξαγορά των χρεών της ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ από τις τράπεζες, και πέρασε η ιδιοκτησία της εταιρίας στην ΒΕΝΕΤΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, μετά από ενδελεχή έλεγχο των προς αγορά δανείων, η ΒΕΝΕΤΗ ίδρυσε ξεχωριστή εταιρεία για να αποκτήσει τις δανειακές απαιτήσεις της ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ από τους προαναφερόμενους διαχειριστές, ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ, εγχείρημα που απαιτούσε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ επτά διαφορετικών μερών και την αντιμετώπιση πληθώρας δυσεπίλυτων ζητημάτων. Με τον τρόπο αυτό, υλοποιήθηκε το σύνολο του σχεδιασμού για την εξ ολοκλήρου εξαγορά της εταιρείας ώστε να μπορεί να προχωρήσει η ένταξή της σε διαδικασία εξυγίανσης.

Σήμερα η ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ διατηρεί ένα δίκτυο 40 καταστημάτων franchise, ψυγεία πώλησης συσκευασμένου παγωτού σε επιλεγμένα super markets και αρτοποιεία καθώς και συνεργασίες horeca σε πάνω από 1500 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε το 2023 στα 6.988.995 ευρώ έναντι 5.941.079 ευρώ το 2022 σημειώνοντας αύξηση 18%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων το 2023 ήταν -3.332.059 ευρώ έναντι -2.206.915 ευρώ το 2022. Η ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ απαριθμεί 50 υπαλλήλους. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Παλλήνη όπου θα συνεχισθεί σε πρώτη φάση η παραγωγή του παγωτού.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλoς της ΒΕΝΕΤΗ, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης: «Η ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ είναι μια ελληνική εταιρεία που συνδέθηκε ιστορικά με την αυθεντικότητα και τις άριστης ποιότητας πρώτες ύλες. Όλοι έχουμε μια ανάμνηση από τα ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ.

H ελληνικότητα, η αυθεντικότητα, η αγνότητα των υλικών είναι οι αξίες που διαχρονικά συνδέουν τη ΒΕΝΕΤΗ με τη ΔΩΔΩΝΗ. Πήραμε στα χέρια μας το «θεϊκό παγωτό». Για εμάς, νέα τάση είναι το αληθινό παγωτό. Από φυσικό γάλα. Από αληθινή φάρμα που σέβεται τα ζώα της. Είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή στο ελληνικό παγωτό.»

Oι στόχοι της ΒΕΝΕΤΗ για την ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ είναι η oλοκλήρωση των διαδικασιών εξυγίανσης, η επένδυση στο φυσικό γάλα με εξαγορά ελληνικής φάρμας γάλακτος και η ανάπτυξη νέων προϊόντων που να βασίζονται σε αυτό. Παράλληλα, η εταιρεία θα επενδύσει στην απόκτηση νέου σύγχρονου εξοπλισμού, στην αναβάθμιση των καταστημάτων του σημερινού δικτύου και στην ανάπτυξη νέων σημείων πώλησης με νέο concept καταστημάτων.

Το νέo, εξελιγμένο concept καταστημάτων ΠΑΓΩΤΑ ΔΩΔΩΝΗ θα είναι παράλληλα Gelateria, Γαλακτοπωλείο και Ζαχαροπλαστείο με υπερψυγμένο γλυκό. Τα νέα καταστήματα θα προσφέρουν παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με κύριο συστατικό το φυσικό γάλα αλλά και ροφήματα, φυσικούς χυμούς και ιταλικό καφέ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Εκκίνηση διεθνούς διαγωνισμού από το Υπερταμείο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στις Ελληνικές Αλυκές
Η διαδικασία είναι ανοιχτή σε κοινοπραξίες, ενώσεις και ομάδες νομικών ή φυσικών προσώπων, καθώς και σε εταιρείες επενδύσεων ή επενδυτικά κεφάλαια, με σκοπό τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής συμμετοχής και του ανταγωνισμού
Εκκίνηση διεθνούς διαγωνισμού από το Υπερταμείο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στις Ελληνικές Αλυκές
my1521: Μία πύλη, πολλές λύσεις – ένα πανκαναλικό σύστημα στην υπηρεσία των πολιτών
Το νέο δυναμικό μοντέλο εξυπηρέτησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δίνει τη λύση στην επικοινωνία των πολιτών και των επιχειρήσεων με την Εφορία, τα Τελωνεία και το Γενικό Χημείο του Κράτους
my1521: Μία πύλη, πολλές λύσεις – ένα πανκαναλικό σύστημα στην υπηρεσία των πολιτών
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα
Η σύσταση της ATLANTIC – SEE LNG TRADE Α.Ε., σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΚΤΩΡ, αποτελεί ένα κομβικό βήμα για την εξωστρέφεια της ΔΕΠΑ
Η ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλάζει πίστα