Ελλάδα

Ο Μιχάλης Πικραμένος νέος πρόεδρος του ΣτΕ

Τον νέο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη. Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μιχάλη Πικραμένο.

Ο κ. Μιχάλης Πικραμένος επελέγη σε κρίσιμη για το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία του, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα δεκαετιών.
Ο κ. Πικραμένος ανήκει στο δικαστικό δυναμικό του ΣτΕ από το 1989 και είναι αντιπρόεδρος του δικαστηρίου τα τελευταία έξι χρόνια, υπηρετώντας στο Β Τμήμα του δικαστηρίου. 

Θα μείνει στην προεδρία του ΣτΕ για τρία χρόνια ως το 2027 χρόνος αρκετός για να μπορέσει να εφαρμόσει κατά την προεδρία του όσα κρίνει αναγκαία για τη βελτίωση της λειτουργίας της διοικητικής δικαιοσύνης.

Με δήλωση του ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ μετά την επιλογή του τόνισε: «Η Πολιτεία με τίμησε, δια του Υπουργικού Συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πικραμένος έχει εκτενές συγγραφικό έργο, με μονογραφίες όπως «Η λογοδοσία των δικαστών στη δημοκρατία», «Χωροταξική οργάνωση και διαχείριση χρόνου των δικών στα διοικητικά δικαστήρια», «Οργάνωση και αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης: Η ευρωπαϊκή εμπειρία», «Η αιτιολογία των διοικητικών πράξεων και ο ακυρωτικός δικαστικός έλεγχος», «Η δικαστική ανεξαρτησία στη δίνη των πολιτικών κρίσεων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Τύμπανα» πολέμου στην Ευρώπη: Πώς αντιδρούν οι Έλληνες στο ενδεχόμενο μίας σύρραξης
Με φόντο τον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις προειδοποιήσεις ξένων και Ελλήνων αξιωματούχων, το ενδεχόμενο να ξεσπάσει και νέος πόλεμος στην Ευρώπη, τρομοκρατεί τους Έλληνες
Στρατιώτες
11
Κωνσταντίνος Ανεστίδης: «”Λάσπη” όσα λέγονται – Αν ήμουν παράνομος γιατί μου μπήκαν χρήματα στις 17 Δεκεμβρίου;»
Νέες δηλώσεις από τον αγροτοσυνδικαλιστή των Μαλγάρων που ελέγχεται για επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ ύψους 122.000 ευρώ - «Είναι όλα ιδιόκτητα και δεν υπάρχει κάτι να κρύψω», ανέφερε
Κώστας Ανεστίδης
33
Ο «Φρατέλο», ο «Ζούμπο», τα βασανιστήρια των ανήλικων που πουλούσαν ναρκωτικά στα σχολεία και η «καβάτζα» στα Πατήσια
Οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή ενός βαρυποινίτη της αλβανικής μαφίας που κρατείται στην Ελλάδα - Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες και το βίντεο ντοκουμέντο με τις τιμωρίες
Ο «Φρατέλο», ο «Ζούμπο», τα βασανιστήρια των ανήλικων που πουλούσαν ναρκωτικά στα σχολεία και η «καβάτζα» στα Πατήσια