Κόσμος

Τραγωδία στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από συντριβή μικρού αεροπλάνου

Κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Κατμαντού στο Νεπάλ, ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 22 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το μικρό αεροπλάνο, εξετράπη της πορείας του και λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του προσέκρουσε με δύναμη στο έδαφος με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 2 μέλη πληρώματος και 17 τεχνικοί, οι οποίοι μεταφέρονταν στην πόλη Ποκάρα του Νεπάλ για ελέγχους συντήρησης, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής ασφαλείας αεροδρομίων Αρτζούν Τσαντ Τακούρι.

«Μόνον ο κυβερνήτης διασώθηκε ζωντανός και λαμβάνει φροντίδα σε νοσοκομείο», δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου Τριμπουβάν του Κατμαντού Τετζ Μπαχαντούρ Πουντιάλ.

Η εφημερίδα Kathmandu Post ανέφερε νωρίτερα ότι 5 πτώματα είχαν ανασυρθεί από το σημείο του δυστυχήματος. Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν διακρίνονταν πυροσβέστες που προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και πυκνό μαύρο καπνό να ανεβαίνει στον ουρανό.

Το αεροπλάνο «έπιασε φωτιά αφού εξετράπη της πορείας του στον διάδρομο (απογείωσης) στο αεροδρόμιο του Κατμαντού και συνετρίβη σε έκταση ανατολικά του διαδρόμου», διευκρίνισε ο Τακούρι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά.

Το αεροπλάνο ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία Saurya Airlines, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Νεπάλ. Αυτή εκτελεί εσωτερικές πτήσεις στο Νεπάλ με δύο Bombardier CRJ-200 περιφερειακά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Flight Radar 24.

Το Νεπάλ έχει επικριθεί για χαμηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας, και σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στην χώρα αυτή των Ιμαλαΐων από το 2000.

Το πιο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το 1992, όταν Airbus των Pakistan International Airlines συνετρίβη σε λόφο καθώς προσέγγιζε το Κατμαντού, στοιχίζοντας τη ζωή σε 167 ανθρώπους.

Πιο πρόσφατα, τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή αεροπλάνου των αερογραμμών Yeti τον Ιανουάριο του 2023, η οποία αποδόθηκε σε σφάλμα των πιλότων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
42 συλλήψεις στη διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη - Κατηγορούνται για εξύβριση του Ταγίπ Ερντογάν
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Τρίτης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ενωμένοι ενάντια στο φασισμό» και «πρόεδρος Ιμάμογλου».
Τούρκοι αστυνομικοί σε επεισόδιο με διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη
Αντιφατικές ερμηνείες για την πτώση της 5χρονης από το κρουαζιερόπλοιο της Disney: Έρευνα για το πώς βρέθηκε το παιδί στα νερά του Ατλαντικού
Ο πατέρας βούτηξε στο νερό για να τη σώσει και την κράτησε στην επιφάνεια για 20 λεπτά - Συγκλονισμένοι οι επιβάτες, σε υστερία η μητέρα
Κρουαζιερόπλοιο της Disney
Ρώσοι έδεσαν σε μοτοσικλέτα Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου και τον έσυραν – Βίντεο από την σοκαριστική εκτέλεση
Ο Ουκρανός Συνήγορος του Πολίτη έστειλε επίσημη επιστολή στα Ηνωμένα Έθνη και στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καταγγέλλοντας τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου
Δρόμος
1