Κόσμος

Μπάιντεν: Η δολοφονία του Χανίγια δεν βοηθά στις διαπραγματεύσεις για ανακωχή στη Γάζα

Την μεγάλη του ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά και τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια για την οποία, όπως φαίνεται ευθύνεται το Ισραήλ, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χθες Πέμπτη (1.8.24).

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον κάλεσε να φροντίσει να συναφθεί το ταχύτερο δυνατό συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαι πολύ ανήσυχος για αυτή την κατάσταση», είπε ο κ. Μπάιντεν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσιγκτον, όπου υποδέχθηκε αμερικανούς αποφυλακισθέντες από τη Ρωσία στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής.

Η δολοφονία στο Ιράν του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, του Ισραήλ Χανίγια, δεν βοηθά να «διευθετηθεί» η κατάσταση, πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα Υόρκη: Σκότωσε τα δίδυμα νεογέννητά της και τα πέταξε σε αυλή – Συνελήφθη πέντε χρόνια μετά χάρη στο DNA
Μια γυναίκα 36 ετών συνελήφθη στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενη ότι σκότωσε τα δύο νεογέννητα μωρά της και τα πέταξε σε μια αυλή πίσω από πολυκατοικία – Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την περιοχή το 2020
Περιπολικό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης