Κόσμος

Τζο Μπάιντεν: Ο Τραμπ αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για την αμερικανική ασφάλεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο το 2024, προειδοποίησε ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί «πραγματικό κίνδυνο για την αμερικανική ασφάλεια».

«Σημειώστε τα λόγια μου, αν κερδίσει… αυτές τις εκλογές, δείτε τι θα συμβεί», δήλωσε ο Μπάιντεν στο CBS News σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή (11.08.2024).

«Είναι ένας κίνδυνος, είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την αμερικανική ασφάλεια. Κοιτάξτε, βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής στην παγκόσμια ιστορία. Είμαστε… και η δημοκρατία είναι το κλειδί», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς για την απόσυρσή του από την προεκλογική κούρσα, ανέφερε ότι επέλεξε να αποχωρήσει για τον ίδιο λόγο για τον οποίο διεκδίκησε την προεδρία πριν από τέσσερα χρόνια – για να διατηρήσει τη δημοκρατία και να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας για τις εκλογές ο Μπάιντεν είπε ότι πήρε την ιστορική του απόφαση στο οικογενειακό του σπίτι στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ, στα τέλη Ιουλίου, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το ντιμπέιτ με τον Τραμπ, το οποίο προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους κύκλους των Δημοκρατικών.

«Οι δημοσκοπήσεις που είχαμε έδειχναν ότι ήταν μια κούρσα στήθος με στήθος, θα ήταν μέχρι τέλους», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Αλλά αυτό που συνέβη ήταν ότι αρκετοί Δημοκρατικοί συνάδελφοί μου στη Βουλή και τη Γερουσία πίστευαν ότι θα τους έβλαπτα στις κούρσες. Και ανησυχούσα ότι αν έμενα στον αγώνα, αυτό θα ήταν το θέμα. Θα μου παίρνατε συνεντεύξεις για το ‘Γιατί η Νάνσι Πελόζι είπε…’ ‘Γιατί ο τάδε…’ Και σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας πραγματικός αντιπερισπασμός, πρώτον.

«Δεύτερον, όταν έθεσα υποψηφιότητα την πρώτη φορά, θεωρούσα τον εαυτό μου μεταβατικό πρόεδρο. Δεν μπορώ καν να πω πόσο χρονών είμαι- μου είναι δύσκολο να το βγάλω από το στόμα μου. Αλλά τα πράγματα κινήθηκαν τόσο γρήγορα, που δεν συνέβη».

«Το κρίσιμο ζήτημα για μένα ακόμα -δεν είναι αστείο- η διατήρηση αυτής της δημοκρατίας. Το θεωρούσα σημαντικό. Διότι, αν και είναι μεγάλη τιμή να είσαι πρόεδρος, νομίζω ότι έχω υποχρέωση απέναντι στη χώρα να κάνω αυτό [που] είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις, και αυτό είναι, πρέπει, πρέπει, πρέπει να νικήσουμε τον Τραμπ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι ότι ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αίματος από τα καρτέλ ναρκωτικών σε Ισημερινό και Κολομβία
Στην Κολομβία, ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική μηχανή που υποστηρίζει μερικές από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες ομάδες της χώρας.
Μεξικό
Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στις ΗΠΑ – Κατηγορείται ότι έδινε κυβερνητικές πληροφορίες στον Έπσταϊν
Μετά τη σύλληψη, η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε ότι «επαινούμε τις βρετανικές αρχές για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων»
O Πίτερ Μάντελσον
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με χιονοθύελλα «τέρας», μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της πόλης – Απόκοσμες εικόνες
Άνεμοι μέχρι 30 χλμ./ώρα (σε συνδυασμό με πυκνή χιονόπτωση) έπληξαν το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια, το Κονέκτικατ, το Ρόουντ 'Αιλαντ και τη Μασαχουσέτη - Χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων
Χιονοθύελλα στη Νέα Υόρκη
7
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν