Κόσμος

Γαλλία: Αεροσκάφη Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα – Βρέθηκε τραυματισμένος ο ένας πιλότος, αναζητούνται άλλοι 2

Σοβαρό αεροπορικό ατύχημα ανάμεσα σε δύο μαχητικά αεροσκάφη, έγινε σήμερα το μεσημέρι (14.08.2024) στην περιοχή Κολομπί λε Μπελ στην ανατολική Γαλλία.

Τα δύο «Rafale» αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα και αυτή τη στιγμή ξεκίνησαν επιχειρήσεις από την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλίας για την αναζήτηση των πιλότων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο ένα αεροσκάφος επέβαινε ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος οι οποίοι ακόμη αναζητούνται.

Ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους βρέθηκε τραυματισμένος καθώς πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα εκτόξευσης και πλέον είναι ασφαλής, ξεκαθάρισε ο υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας Σεμπαστιέν Λεκορνύ με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).

Η επιχείρηση διάσωσης ακόμη συνεχίζεται για τους δύο αγνοούμενους.

«Ένα ατύχημα με δύο αεροσκάφη σημειώθηκε στο Μερτ-ε-Μοζέλ στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ», είπε η νομαρχία σε ανακοίνωσή της.

«Ενεργοποιήθηκε αμέσως το περιφερειακό επιχειρησιακό κέντρο και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο SATER (αεροπορική διάσωση) σε υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων. Ξεκίνησαν επιχειρήσεις αναζήτησης για τους πιλότους».

Τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν