Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατί η Goldman Sachs βλέπει μείωση του κινδύνου ύφεσης

Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs Group Inc. μείωσαν την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ το επόμενο έτος στο 20% από 25%, επικαλούμενοι τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας για τις λιανικές πωλήσεις και τις αιτήσεις ανεργίας.

Εάν η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου που πρόκειται να δημοσιευθεί στις 6 Σεπτεμβρίου «φαίνεται αρκετά καλή, θα μειώναμε πιθανότατα την πιθανότητα ύφεσης πίσω στο 15%, όπου βρισκόταν για σχεδόν ένα χρόνο» πριν από την αναθεώρηση στις 2 Αυγούστου, ανέφεραν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs με επικεφαλής τον Jan Hatzius σε έκθεση προς τους πελάτες τους χθες (17.8.2024).

Ένας καταιγισμός στοιχείων που έδειξαν την οικονομική ανθεκτικότητα των ΗΠΑ οδήγησε τις μετοχές στην καλύτερη εβδομάδα τους φέτος, με τους αγοραστές να μπαίνουν στη μέση μετά την πρόσφατη πτώση.

Η αξία των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αρχές του 2023. Ξεχωριστά κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν τις λιγότερες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα από τις αρχές Ιουλίου. 

Οι οικονομολόγοι της Goldman δήλωσαν επίσης ότι έχουν γίνει «πιο σίγουροι» ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής του Σεπτεμβρίου, «αν και μια άλλη αρνητική έκπληξη για την απασχόληση στις 6 Σεπτεμβρίου θα μπορούσε ακόμη να προκαλέσει μια κίνηση 50 μονάδων βάσης».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
«Αλαλούμ» μεταξύ Λευκού Οίκου και Amazon: Αναφορά για αναγραφή του κόστους των δασμών σε προϊόντα έφερε την οργή Τραμπ – Το αρνείται η εταιρεία
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αναπαρήγαγε αναφορά που προκάλεσε την οργή του Αμερικανού Προέδρου. Ρήγμα στις σχέσεις Μπέζος - Τραμπ;
Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Τραμπ μειώνει τους δασμούς στα αυτοκίνητα για να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή, λέει ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου
Αυτή η κίνηση θα ανταμείψει εταιρείες που κατασκευάζουν ήδη στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα δώσει χώρο στους κατασκευαστές οι οποίοι έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους να επενδύσουν στην Αμερική
Ο Χάουαρντ Λούτνικ 1