Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Απολογείται ο 46χρονος που παρέσυρε όλη την οικογένεια – Τουλάχιστον 5 φορές είχε εντοπιστεί να οδηγεί μεθυσμένος

Ώρα απολογίας για τον 46χρονο δράστη του σοκαριστικού τροχαίου ατυχήματος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, όπου παρέσυρε με το αυτοκίνητό του μητέρα, πατέρα και παιδί στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 46χρονος οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου (14.09.24) ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να απολογηθεί για το τροχαίο ατύχημα, από το οποίο η μητέρα έχασε το μωρό που κυοφορούσε, ενώ διένυε τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Εις βάρος του ο εισαγγελέας πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη δύο ατόμων» (σε βαθμό κακουργήματος) όπως επίσης για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή».

Ο ίδιος ενώπιον του εισαγγελέα φέρεται να είπε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο, ενώ ανέφερε ότι εργάζεται με τη μητέρα του σε συνεργείο καθαρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη (με τη μέθοδο της αιμοληψίας) «έδειξαν» ότι στο αίμα του βρέθηκε αλκοόλ που υπερέβη τα επιτρεπτά όρια και συγκεκριμένα φέρεται να ήταν 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 46χρονος έχει εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης.

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ τονίζει ότι ο 46χρονος είχε προβεί και παλαιότερα σε παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ξάδερφος της 34χρονης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, τον Φεβρουάριο του 2020 είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του μια 79χρονη στην περιοχή της Καλαμαριάς. Όπως διαπιστώθηκε, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

 

Χθες, Παρασκευή η 34χρονη μητέρα που έχασε το μωράκι της ενώ ήταν έγκυος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύεται μετά το τροχαίο.

Καθώς είχαν ανευρεθεί αρνητικοί παλμοί του εμβρύου που κυοφορούσε, αποφασίστηκε η επέμβαση για τον τερματισμό της κύησης και την αφαίρεση του εμβρύου από τη μήτρα.

Η άτυχη μητέρα εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπως και ο σύζυγός της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πώς το ελληνικό FBI έπιασε το κύκλωμα στο Πικέρμι που εμπότιζε δέρματα με κοκαΐνη - Η μυστήρια εταιρεία από τη Λατινική Αμερική
Ο ρόλος των μελών του κυκλώματος - Ο «εγκέφαλος» με καταγωγή από την Ισπανία είχε επισκεφθεί την αποθήκη πριν από λίγο διάστημα για να δώσει το τελικό ΟΚ και να προχωρήσει η δουλειά
Συλλήψεις στο εργαστήριο εξαγωγής κοκαΐνης
«Εξαγόραζε» την σιωπή των γονιών ο 63χρονος γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για τον βιασμό μαθήτριας
Μητέρα μαθήτριας «έσπασε» τη σιωπή της και κατήγγειλε πως ο γυμνασιάρχης έταζε να διαγράψει τις απουσίες των παιδιών για να μην τον καταγγείλουν οι γονείς των μαθητών
Άνδρας
3
«Αν το έχουν κάνει να τιμωρηθούν» λέει η μητέρα των δύο αδελφών που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό της 14χρονης στο Κερατσίνι
Μιλώντας στο newsit.gr η μητέρα των δύο αγοριών αναφέρει ότι δεν μπορεί να πιστέψει όλα όσα για τα οποία κατηγορούνται τα παιδιά της, ενώ ταυτόχρονα αναφέρει ότι την τελική απόφαση έχει η δικαιοσύνη
Ομαδικός βιασμός 14χρονης στο Κερατσίνι 16