Πολιτική

ΝΔ: Γρίφος η παρουσία Σαμαρά και Καραμανλή στο street party στη Ρηγίλλης – Μηνύματα από Μητσοτάκη

Με το σύνθημα «Πάμε Ρηγίλλης» η ΝΔ διοργανώνει το βράδυ της Παρασκευής (4.10.24) γενέθλιο street party, με καλεσμένους όλους τους ανθρώπους της παράταξης. Παλιά, ιστορικά στελέχη αλλά και νεότερα, όπως και φίλους του κόμματος.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην παρουσία ή μη, των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, με την «γαλάζια» παράταξη πάντως να κρατά χαμηλούς τόνους, επιχειρώντας να υποβαθμίσει τυχόν αρνητική ανταπόκριση στο κάλεσμα που τους απηύθυνε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χωρίς να παραγνωρίζουν ότι η παρουσία τους θα έστελνε ένα πιο δυνατό μήνυμα ενότητας, σημειώνουν με νόημα ότι και οι δύο έδωσαν το «παρών» στη μεγάλη εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο τον Απρίλιο, παρουσία και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

«Ουδέν νεότερον»

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, η απάντηση από το περιβάλλον των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ ήταν πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο και δεν είχαν  κοινοποιήσει την όποια απόφαση της.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης διίστανται. 

Οι πιο πολλοί πιστεύουν είναι ότι οι κ.κ. Καραμανλής και Σαμαράς δεν θα δώσουν το «παρών» στην γιορτή για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου μιλά για καλό κλίμα στην επικοινωνία του κ. Μητσοτάκη με κάθε έναν εκ των δύο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τηλεφώνημα ήταν σύντομο, χωρίς καμία διάθεση δέσμευσης από την πλευρά των δύο πρώην πρωθυπουργών.

Ήταν η πρώτη επικοινωνία των τριών ανδρών μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την οποία οι κ.κ. Σαμαράς και Καραμανλής είχαν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για πτυχές της πολιτικής της.

Άλλοι πάλι εκτιμούν ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι πιο πιθανό να δώσει το «παρών», χωρίς όμως να παραγνωρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί έχουν προβεί σε συντονισμένες κινήσεις. Για παράδειγμα θυμίζουν ότι και οι δύο απουσίαζαν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μηνύματα Μητσοτάκη με συνέντευξη πριν από το street party

«Η γιορτή σηματοδοτεί την προσήλωση στις ρίζες μας» είναι το μήνυμα της κυβερνητικής παράταξης, μήνυμα το οποίο αναμένεται να εκπέμψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε συνέντευξη που επέλεξε να δώσει, λίγες ώρες πριν από το street party, στην εκπομπή Live News, στο Mega, και στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Έξω από τα ιστορικά γραφεία της οδού Ρηγίλλης, στις 20:00 το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει μία σύντομη ομιλία και θα ακολουθήσουν μουσικές, χορός και ποτό στο χώρο του Ωδείου Αθηνών που βρίσκεται απέναντι.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ο πήχυς της συμμετοχής έχει μπει ψηλά, καθώς οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα παραστούν ακόμη και 3.000 στελέχη και φίλοι της παράταξης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 27
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219