Πολιτική

Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης – Δούκας στον β’ γύρο για εκλογή Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Ένα θρίλερ μέχρι το τέλος ήταν αυτό που ζήσαμε για την δεύτερη θέση ανάμεσα στον Χάρη Δούκα και τον Παύλο Γερουλάνο στις εκλογές για νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης καθαρός νικητής στον πρώτο γύρο των εκλογών, θα βρεθεί τελικά απέναντι στον Χάρη Δούκα. 

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου είναι οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα, (06/10/24) έσπασε το ρεκόρ των εκλογών του 2021 (270.000) με πάνω από 300.000 ψηφοφόρους να έχουν προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο. Το ερώτημα είναι πόσοι από αυτούς πήγαν να ψηφίσουν για πρώτη φορά. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα και μόνο εκτιμήσεις γίνονται γιατί λόγω προσωπικών δεδομένων το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε το αρχείο για τις εκλογές του 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 10% με 11% είναι οι ψήφοι από την Κρήτη. Αυτό αναλογικά δεν είναι μεγάλο ποσοστό καθώς αντιπροσωπεύει το 6,5% του πληθυσμού και είναι περίπου 28.000 ψήφοι.

Το ψηφοδέλτιο ήταν κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεωργιάδης σε Ακρίτα: Προετοιμαστείτε να έρθετε στο δικαστήριο για τις ανυπόστατες κατηγορίες που εκστομίζετε
«Η ανάρτηση σας θα μείνει στην νεότερη ελληνική Ιστορία ως μνημείο κυνισμού, αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας», απαντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Άδωνις Γεωργιάδης και Έλενα Ακρίτα 6
Ποινικές κι αστικές συνέπειες για τους δράστες επιθέσεων στα Πανεπιστήμια - Κυρώσεις και στα Ιδρύματα που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. «Οδηγός» τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα γήπεδα
Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μαρινάκης για την έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου: Διασπορά fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ
«Η Task Force για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων είναι ολοκληρωμένος θεσμός με μηχανισμό πολιτικής διαβούλευσης, συμμετοχή επαγγελματικών ενώσεων, αστυνομίας, δικαστικών λειτουργών και δημοσιογράφων»
Ο Παύλος Μαρινάκης