Κόσμος

Τυφώνας Μίλτον: Αεροπλάνο γεμάτο επιστήμονες πέταξε ξυστά του – «Ωχ Θεέ μου»

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Φλόριντα, καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να χτυπήσει ο σφοδρός τυφώνας Μίλτον, ενώ οι πρώτες εικόνες που κατέγραψαν τέσσερις επιστήμονες κατά τη διάρκεια πτήσης κόβουν την ανάσα.

Πρόκειται για επιστήμονες του National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center, οι οποίοι θέλησαν να καταγράψουν στοιχεία για την πορεία του επικίνδυνου τυφώνα που κατευθύνεται προς τη Φλόριντα. Όπως ήταν αναμενόμενο η πτήση ήταν γεμάτη αναταράξεις, με τους επιστήμονες να περνούν ξυστά από τον τυφώνα. 

Στο βίντεο φαίνεται ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Τομ Μπράνιγκαν να κάθεται μπροστά από ειδικά μηχανήματα, ενώ οι αναταράξεις δεν σταματούν. 

Οι επιστήμονες γελούν νευρικά, ενώ οι αναταράξεις γίνονται ακόμα πιο έντονες με χαρτιά και αντικείμενα να πέφτουν δεξιά και αριστερά. Ο Μπράνιγκαν ακούγεται να λέει: «Ω σκ@@α, μπορείς μου πιάσεις στα γρήγορα το τηλέφωνο μου;».

«Ωχ Θεέ μου» ακούγεται να λέει ο ίδιος κλείνοντας το βίντεο και στρέφοντας την κάμερα προς το παράθυρο του αεροπλάνου.

Εκπρόσωπος του ΝΟΑΑ, ανέφερε πόσο σημαντικές είναι τέτοιες αποστολές ώστε οι επιστήμονες να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους μετεωρολόγους: «Στην πραγματικότητα πήγαμε έναν μετεωρολογικό σταθμό στον καιρό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη