Κόσμος

Τυφώνας Μίλτον: «Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού», λέει ο Καλλιάνος

Αντιμέτωπη με τον τυφώνα Μίλτον βρίσκεται η Φλόριντα που πλησιάζει στην περιοχή και συνοδεύεται από ακραία φαινόμενα.

Για τον τυφώνα Μίλτον μίλησε στην εκπομπή Live News ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος επιβεβαιώνοντας ότι η Φλόριντα θα περάσει δύσκολες στιγμές.

«Οι κάτοικοι θα βιώσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή. Είναι ένας τυφώνας που έχει 15 με 20 χρόνια να χτυπήσει με τέτοια σφοδρότητα. Χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσοχή», ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος και έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για όσα θα συμβούν στη Φλόριντα.

«Θα πέσουν μέσα σε λίγες ώρες 300 με 400 χιλιοστά νερού κάτι το οποίο δείχνει και την σφοδρότητα του φαινομένου. Θα υπάρχουν επίσης άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα. Από αυτό τον συνδυασμό μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο δύσκολη θα είναι η κατάσταση. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν αποχωρήσει από τις περιοχές τους, αλλά τα μέρη αυτά θα βιώσουν τη σφοδρότητα της φύσης όσο δεν την έχουν βιώσει τα τελευταία 15 με 20 χρόνια. Μπορεί να ακούγονται λίγο υπερβολικά, αλλά η σφοδρότητα του φαινομένου θα είναι ισχυρή».

Επισήμανε ακόμα ότι οι άνεμοι θα ξεπεράσουν τα 12 μποφόρ. «Οι δυτικές ακτές της Φλόριντας που θα δεχτούν το πρώτο ‘’μπάσιμο’’ του τυφώνα με ανέμους πάνω από 12 μποφόρ και που θα ξεπεράσουν τα 200 χλμ την ώρα, θα είναι περιοχές που θα αντιμετωπίσουν πολλά και εκτεταμένα προβλήματα.

Αν τα προγνωστικά στοιχεία επαληθευτούν θα είναι μια ακραία κατάσταση που θα βιώσουν όλες αυτές οι περιοχές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ