Κόσμος

Κύπρος: Σήκωσαν «τοίχο» μέσα σε σχολείο για να απομονώσουν τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά

Τεράστιες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, που σήκωσε «τοίχο» εντός Γυμνασίου σχολείου για να διαχωρίσει τους μαθητές με παραβατική συμπεριφορά από τους «κανονικούς»

Η απόφαση αυτή ήρθε αφού εντός του συγκεκριμένου σχολείου της Κύπρου, του Παγκύπριου Γυμνασίου, πλέον θα λειτουργεί και ένα δεύτερο εναλλακτικό «τμήμα» για μαθητές με παραβατική συμπεριφορά.

Οι καθηγητές μέσω της ΟΕΛΜΕΚ (Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) ανέφεραν πως θα κινηθούν κατά της απόφασης που ήθελε να γίνει ο διαχωρισμός των μαθητών μέσω του τοίχου, σύμφωνα με το philenews, απόφαση την οποία χαρακτήρισαν ως «μη εκπαιδευτική».

Πέρα από το «σύνορο», οι μαθητές με την «απροσάρμοστη» συμπεριφορά θα φοιτούν με εναλλακτικό πρόγραμμα διδασκαλίας, τη στιγμή που τόσο καθηγητές και μαθητές του σχολείου είναι αντίθετοι με αυτό και ήδη έχουν προχωρήσει σε κινήσεις διαμαρτυρίας.

Δείτε τις φωτογραφίες:kupros sxoleiokupros sxoleio

Μετά από έρευνα που έκανε η ΟΕΛΜΕΚ, χαρακτήρισε ακατάλληλο τον χώρο του εναλλακτικού σχολείου, λέγοντας πως «δεν ικανοποιεί καμία από τις παιδαγωγικές παραμέτρους που πρέπει να υπηρετεί».

«Τραγική είναι και η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ανεγείρει τοίχο για να αποσπάσει και να διαχωρίσει τον χώρο αυτό από το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Είναι ένας τοίχος έντονα καταθλιπτικός ιδιαίτερα για τα παιδιά που θα φιλοξενεί το εναλλακτικό πρόγραμμα», υπογραμμίζει η ΟΕΛΜΕΚ.

Πηγή: Philenews.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
6
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS