Κόσμος

Υπόθεση Μενέντεζ: Ο εισαγγελέας «ανοίγει» την πόρτα της φυλακής για τα 2 αδέρφια μετά από 34 χρόνια πίσω από τα κάγκελα

Να επανεξεταστούν οι ποινές για τα αδέρφια Μενέντεζ πρότεινε ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, δίνοντας βάσιμες ελπίδες αποφυλάκισης στον Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ, πρώτη φορά μετά από το 1990.

Τα αδέρφια Μενέντεζ, Λάιλ και Έρικ, που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία των γονιών τους το 1989 και έχουν εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Netflix, ενδέχεται να αποφυλακιστούν, ύστερα από 34 χρόνια στη φυλακή.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Λος Άντζελες, Τζορτζ Γκασκόν, πρότεινε να επανεξεταστούν οι ποινές τους και να αντικατασταθούν με ποινή 50 ετών έως ισόβιας κάθειρξης. Αυτό θα μπορούσε να φέρει μία αποφυλάκιση υπό όρους, επειδή ήταν κάτω των 26 ετών όταν διαπράχθηκαν οι δολοφονίες.

Ο Γκασκόν έδωσε συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να εξετάσει το ενδεχόμενο αποφυλάκισης των αδελφών, οι οποίοι εκτίουν ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης, αφού καταδικάστηκαν για φόνο πρώτου βαθμού στις δολοφονίες των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ.

Η τελική απόφαση θα αφεθεί στον δικαστή – αλλά ο Γκασκόν είπε ότι ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ – τώρα στα 50 τους – έκαναν «ένα ταξίδι λύτρωσης και αποκατάστασης» και «πλήρωσαν το χρέος τους στην κοινωνία», τόσο για το διάστημα που φυλακίστηκαν αλλά και για όλα όσα έχουν κάνει για να βελτιώσουν τις ζωές των άλλων, ενώ ήταν στη φυλακή.

Οι αδερφοί Μενέντεζ ισχυρίζονται ότι σκότωσαν τους γονείς τους σε αυτοάμυνα αφού υπέστησαν για μια ζωή σωματική, συναισθηματική και σεξουαλική κακοποίηση από αυτούς.

Η υπόθεση που είχε συνταράξει τις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 απέκτησε παγκόσμια φήμη το τελευταίο διάστημα λόγω της σειράς του Netflix. Μάλιστα προ ημερών είχε γίνει γνωστό πως η υπόθεση επανεξετάζεται, λόγω νέων στοιχείων, τα οποία δήλωσε η πλευρά των αδελφών πως φέρνουν στις δικαστικές αρχές.

Οι εισαγγελείς εκείνη την εποχή υποστήριξαν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για οποιαδήποτε παρενόχληση και είπαν ότι τα αδέρφια ήθελαν την περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων των γονιών τους, γι’ αυτό και τους δολοφόνησαν.

πηγή: Sky News

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διακινητής «αρχιτέκτονας» δημιούργησε μεγάλο «ναρκο-τούνελ» για τη μεταφορά χασίς από το Μαρόκο στην Ισπανία - Δείτε εικόνες
Εικόνες από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν μια «πολύπλοκη υπόγεια υποδομή», μέσω της οποίας μπορούσαν να διακινούνται λαθραία έως και δύο τόνοι χασίς κάθε εβδομάδα από το Μαρόκο στην ανεξάρτητη πόλη Θέουτα
Ισπανία
Σάλος με τον σύζυγο της Κρίστι Νοέμ: Δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του με γυναικεία ρούχα και ψεύτικο στήθος
Οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύζυγο της πρώην υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νοέμ, ντυμένο με ροζ σορτς και εφαρμοστό crop top στο χρώμα του δέρματος, και τεράστια ψεύτικα στήθη
Ο σύζυγος της Κρίστι Νοέλ
Κοινή ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Μέση Ανατολή: «Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, καλούμε σε διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ»
«Καλούμε το Ισραήλ να αποφύγει την περαιτέρω επέκταση της σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω χερσαίας επιχείρησης στο λιβανικό έδαφος» αναφέρεται στην δήλωση
Λίβανος
Δημοσιογράφος απήχθη στη Βαγδάτη - Συνελήφθη ένας ύποπτος
Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων υπόπτων και την απελευθέρωσή της δημοσιογράφου, ενώ θα ληφθούν νομικά μέτρα εναντίον όλων των εμπλεκομένων
Ένας αστυνομικός στέκεται φρουρός καθώς πολίτες, εγκαταλείπουν το Ιράκ μέσω της συνοριακής διάβασης Καράμε με την Ιορδανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Ιράκ λόγω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν