Κόσμος

Γάζα: Πρόταση του διευθυντή της CIA για κατάπαυση του πυρός διάρκειας 28 ημερών και απελευθέρωση ομήρων

Συμφωνία που προβλέπει κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για 28 ημέρες πρότεινε ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς.

Η πρόταση του διευθυντή της CIA Μπιλ Μπερνς περιλαμβάνει την απελευθέρωση τουλάχιστον οκτώ ομήρων, γυναικών ή ανδρών άνω των 50, που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και παράλληλα δεκάδων Παλαιστινίων που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.

Την είδηση αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο Axios, που επικαλέστηκε τρεις πηγές του προσκείμενες στην ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών φέρεται να έριξε την ιδέα προχθές Κυριακή κατά τη συνάντησή του με αντιπροσώπους του Ισραήλ και του Κατάρ, ανέφερε η ίδια πηγή.

«Το Ισραήλ συμφωνεί σε μια προσωρινή παύση, αλλά η Χαμάς θέλει μια παύση που θα ανοίξει μια διαδικασία που θα οδηγούσε σε μη αναστρέψιμα βήματα του Ισραήλ. Εάν καμία από τις δύο πλευρές δεν μαλακώσει τη θέση της, δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία», λέει ένας ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έπεσε λίγο μετά την απογείωση στην Τουρκία το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού της Λιβύης - Νεκρός ο Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ Χαντάντ
«Λάβαμε ειδοποίηση για αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους κοντά στην Haymana, ωστόσο δεν ήταν δυνατή η επαναφορά της επικοινωνίας με το αεροσκάφος μετά από αυτό» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών
Defence Ministry
Ανανεώθηκε πριν 24 λεπτά
31
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ