Πολιτική

Συνεννόηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη πριν τη συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου με τον Τζο Μπάιντεν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη λίγες ώρες πριν την συνάντηση του δεύτερου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Τζο Μπάιντεν αύριο Τετάρτη (30/10/24) και επόμενος σταθμός του θα είναι η Αθήνα όπου Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συμφώνησαν να συναντηθούν την Πέμπτη (31/10/24).

Όπως τόνισε σε ανάρτησή του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «Ο συντονισμός Κύπρου – Ελλάδος παραμένει διαρκής και στενός».

Η ατζέντα της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Μπάιντεν σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ περιλαμβάνει τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την ώρα που τρέχει ο Στρατηγικός Διάλογος των δύο χωρών, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου σε ό,τι αφορά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και διευκολύνσεων για εκκενώσεις πολιτών από τις εμπόλεμες περιοχές. 

Το στίγμα της προσέγγισης της Λευκωσίας έδωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι η πρόσκληση έρχεται «σε συνέχεια κάποιων άλλων σημαντικών εξελίξεων που αποδεικνύουν την ενίσχυση του περιφερειακού, του διεθνούς αποτυπώματος της χώρας μας, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε μεθοδικά και συγκεκριμένα». Έστειλε την ίδια ώρα το μήνυμα ότι οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε το τελευταίο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζονται, χαιρετίζονται από τη διεθνή κοινότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίθεση Γεωργιάδη σε Ακρίτα για τον διευθυντή του Ιπποκράτειου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χειρουργεί κανονικά με το φακελάκι;»
«Το φακελάκι δεν έχει θέση στο ΕΣΥ. Το πολεμάω, το αποστρέφομαι, το σιχαίνομαι. Το φακελάκι σημαίνει ότι αποσπάς χρήματα εκβιαστικά από τον κόσμο για μια υπηρεσία που το ΕΣΥ παρέχει δωρεάν», είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης 3
Η ώρα της «κρίσης» για τους υδρογονάνθρακες σε Κρήτη και Πελοπόννησο – Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη Chevron
Στο τάιμινγκ αυτό φτάνει αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών και Επικεφαλής του πανίσχυρου Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας του Λευκού Οίκου Νταγκ Μπέργκαμ
Eurokinissi 2