Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αδειάζουν τα έδρανα στη Βουλή, μικραίνει το κόμμα – Μπαράζ παραιτήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυλλοροεί και αυτό φαίνεται τις τελευταίες ώρες από τις αποχωρήσει μαζικές και μη που ανακοινώνονται μέσω επιστολών. Ήδη, έχουν ανεξαρτητοποιηθεί 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας ενημέρωσε ως όφειλε σχετικά με τις αλλαγές στην σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των τεσσάρων βουλευτών ( Πέτρου Παππά, Κυριακής Μάλαμα, Ραλλίας Χρηστίδου και Αλέξανδρου Αυλωνίτη) από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τασούλας, όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια, προχώρησε σε αυτή την ενημέρωση στην κυρία Σακελλαροπούλου εκ της συνταγματικής του υποχρέωσης να ενημερώνει την ΠτΔ για την εκάστοτε σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Σχετικά με την σχηματιζόμενη πλέον κοινοβουλευτική ιεράρχηση των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι με αυτές τις τέσσερις νέες ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πλέον  είπε “για να χρησιμοποιήσω έναν όρο που είναι οικείος,  έχουμε ισοπαλία 31- 31 της κοινοβουλευτικής δύναμης που διαθέτουν πλέον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ” αλλά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, παραμένει στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τασούλας, παράλληλα, διευκρίνισε πως βάσει του Συντάγματος, δεν υπάρχει ο όρος Αξιωματική Αντιπολίτευση, το Σύνταγμα μιλάει για ρώτη, δεύτερο, τρίτο κ.λ.π σε σειρά κόμμα και αυτό σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι εντολές σχηματισμού Κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Ο ΚτΒ είναι εκείνος που για τα θέματα  οργάνωσης της Βουλής και την συμμετοχή των κομμάτων στα όργανά της έχει εισάγει τον όρο του αρχηγού και του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Επίσης νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται από τις θέσεις ευθύνης που είχαν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Τζάκρη (ήταν γραμματέας της ΚΟ), ο Θάνος Μωραΐτης (ήταν διευθυντής της ΚΟ) και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος και Γιώτα Πούλου και Γιάννης Σαρακιώτης. 

Παραιτήσεις και από μέλη Νομαρχιακών

Την παραίτηση τους υποβάλουν μέλη των Νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους συντονιστές και αναπληρωτές συντονιστές. Η αρχή έγινε με τις τρεις μεγαλύτερες του λεκανοπεδίου. Πιο συγκεκριμένα στην Νομαρχιακή Ανατολικής Αττικής παραιτήθηκαν 18 απο τα 27 μέλη του οργάνου ενώ στην Ά Αθήνας 20 από τα 31 μέλη του οργάνου. Επισης παραιτήθηκαν 20 από τα 31 μέλη και από τη Νομαρχιακή της Δυτικής Αθήνας. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες μεμονωμένες παραιτήσεις στελεχών των συγκεκριμένων οργάνων που θέλησαν να αποχωρήσουν με ιδιωτικό κείμενο. Τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματίσει συνεδριάσεις κι άλλες Νομαρχιακές σε όλη τη χώρα.

Επίσης, ανακοινώθηκε ομαδικη αποχώρηση 129 μελών της οργάνωσης Κερατσινίου ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βουλή: Το ΠΑΣΟΚ ζητά αναπληρωματικές εκλογές για τις 3 έδρες μετά την απόφαση του εκλογοδικείου για τους Σπαρτιάτες
Ο Παναγιώτης Δουδωνής εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί «μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα προκήρυξης των αναπληρωματικών εκλογών»
Οι θέσεις όπου κάθονταν οι βουλευτές των Σπαρτιατών στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής 1
Επιστολή Ανδρουλάκη σε Κακλαμάνη: Να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη Γάζα
«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί παρά να αρθρώσει τη δική της διακριτή φωνή απέναντι στον ανθρώπινο πόνο, την καταστροφή, τη συστηματική εθνοκάθαρση -χωρίς ισορροπίες και ίσες αποστάσεις απέναντι στη φρίκη»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 2
Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακαινιστεί 431 σχολεία
«Κάθε εξωτερικός προαύλιος χώρος που ανακαινίζεται μας δίνει την δυνατότητα να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο ανοικτό σχολείο για να μπορούν όλα τα παιδιά της γειτονιάς να αθλούνται», τονίζει ο πρωθυπουργός
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 3ο γυμνάσιο Ζωγράφου 15