Κόσμος

O Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε το επικαιροποιημένο διάταγμα για χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία

Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι επιτρέπουν στην Ουκρανία να κάνει χρήση αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων, ήρθε η απάντηση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν που ανανέωσε το διάταγμα που είχε υπογραφεί από τον ίδιο τον Ιούνιο του 2020 για ευρύτερη χρήση των πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass με την υπογραφή του Βλαντιμίρ Πούτιν το Κρεμλίνο επαναλαμβάνει, ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ρωσίας από μη πυρηνικό κράτος αλλά με τη συμμετοχή πυρηνικού κράτους θα θεωρείται κοινή επίθεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα «οι Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής» με το σχετικό έγγραφο να έχει δημοσιευθεί στο κυβερνητικό σάιτ.

Ακραίο μέτρο τα πυρηνικά

Συγκεκριμένα το Tass αναφέρει ότι η βασική αρχή του διατάγματος, που υπεγράφη μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι επιτρέπουν τη χρήση αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων από την Ουκρανία, είναι ότι τα πυρηνικά όπλα είναι ένα ακραίο μέτρο προστασίας της ακεραιότητας της Ρωσίας.

Η Ρωσία έπρεπε να αποσαφηνίσει τις παραμέτρους που επιτρέπουν να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων, λόγω της εμφάνισης νέων στρατιωτικών απειλών και κινδύνων αναφέρει το δημοσίευμα. 

Πότε γίνεται χρήση πυρηνικών

«Η λίστα των στρατιωτικών απειλών για την εξουδετέρωση των οποίων είναι αναγκαίες τέτοιες ενέργειες έχει επικαιροποιηθεί. Η επίθεση από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη μιας πυρηνικά εξοπλισμένης χώρας, θα θεωρείται κοινή επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, η πυρηνική απάντηση της Ρωσίας προβλέπεται σε περίπτωση κρίσιμης απειλής της κυριαρχίας της ακόμη και με συμβατικά όπλα, σε περίπτωση επίθεσης κατά της Λευκορωσίας ως κράτους μέλους της Ένωσης, σε περίπτωση μαζικής εκτόξευσης στρατιωτικών αεροσκαφών, πυραύλων κρουζ, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων αεροσκαφών και διέλευσής τους από τα ρωσικά σύνορα», γράφει το Tass για το διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιράν δεν «θάβουν το τσεκούρι του πολέμου» και βάζουν στο επίκεντρο τα Στενά του Ορμούζ
Η Βρετανία ήταν η πρώτη χώρα που δεν εμφανίστηκε «ζεστή» για να στείλει πολεμικά πλοία στην περιοχή των Στενών του Ορμούζ για να ακολουθήσει η Γαλλία το βράδυ του Σαββάτου, η οποία είπε ένα ηχηρό «όχι»
Λίβανος
Τραμπ: Νέα έκκληση για διεθνή αποστολή πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για να μείνουν ανοιχτά
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια, και τώρα θα είναι — Θα ενώσει τον κόσμο προς την αρμονία, την ασφάλεια και την αιώνια ειρήνη!» γράφει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ντόναλντ Τραμπ
Η Γαλλία «αδειάζει» τον Ντόναλντ Τραμπ και δεν στέλνει πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Στις φλόγες διυλιστήριο στο Ερμπίλ του Ιράκ – Drones χτύπησαν το διεθνές αεροδρόμιο του Κουβέιτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν ανοικτά με κάθε κόστος ενώ σύμφωνα με την Haaretz θα υπάρξουν απευθείας συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου τις επόμενες ημέρες
Λίβανος
5
Τραμπ: «Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα θα ανοίξουμε τα Στενά του Ορμούζ» – Το κάλεσμα σε Βρετανία και Κίνα
«Ελπίζουμε ότι Κίνα, Γαλλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, θα στείλουν πλοία, ώστε τα Στενά του Ορμούζ να μην αποτελούν απειλή από ένα έθνος που έχει αποκεφαλιστεί πλήρως» τονίζει ο Τραμπ
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει σε τελετή απονομής του Μεταλλίου Τιμής στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου 9