Ελλάδα

Παγκράτι: Ψάχνουν τον ενοικιαστή του 2008 για την αποθήκη «γιάφκα»

Στο μικροσκόπιο των Αντιτρομοκρατικής έχει μπει η αποθήκη της πολυκατοικίας στο Παγκράτι, όπου μέσα βρέθηκαν όπλα, χειροβομβίδες και εκρηκτικά, ενώ οι Αρχές ελέγχουν κατά πόσο η γιάφκα στη γειτονιά του Παγκρατίου μπορεί να σχετίζεται με την έκρηξη στους Αμπελόκηπους.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν στον ενοικιαστή της αποθήκης στο Παγκράτι, που το 2008 είχε νοικιάσει τον χώρο από τον απόστρατο στρατιωτικό. Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο ιδιοκτήτης δεν θυμόταν σε ποιον είχε νοικιάσει τον χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα αποκαλύφθηκαν όταν ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να νοικιάσει εκ νέου την αποθήκη στο Παγκράτι. Ο ίδιος έφτασε στην πολυκατοικία μαζί με την σύζυγό του και αφού έσπασαν την κλειδαριά με αλυσοπρίονο διαπίστωσαν ότι ήταν γεμάτη όπλα και εκρηκτικά.

Οι αστυνομικοί αναλύουν το οπλοστάσιο που βρέθηκε στην αποθήκη με τις εκρηκτικές ύλες να παραπέμπουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις από τα παλιά.

Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας επικεντρώνονται στην ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων καθώς στην γιάφκα έχει βρεθεί ένα laptop που εξετάζεται προκειμένου οι Αρχές να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία. Εικάζεται ότι ο υπολογιστής ανήκει σε μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που είχαν μισθώσει την αποθήκη από το 2008.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα ευρήματα ξυπνούν μνήμες από τρομοκρατικά χτυπήματα που είχαν γίνει από οργανώσεις που είτε έχουν «απενεργοποιηθεί», είτε έχουν εξαρθρωθεί όπως ο Επαναστατικός Αγώνας, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών και η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε αυτή την κατεύθυνση των ερευνών οδηγούν τα 37 κιλά νιτρικής αμμωνίας, ενός βασικού συστατικού για τη δημιουργία ενός εκρηκτικού που έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα χτυπήματα. Ανάλογο συστατικό περιείχε και η βόμβα που εξερράγη στο διαμέρισμα των Αμπελοκήπων όπου έχασε τη ζωή του ένας 36χρονος άνδρας και τραυματίστηκε σοβαρά μια κοπέλα.

Τέλος, οι Αρχές κάνουν βαλλιστικό έλεγχο στα όπλα που είναι πλήρως λειτουργικά και εξετάζουν αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Οι αστυνομικοί εικάζουν ότι η αποθήκη γιάφκα αφορούσε σε προηγούμενη γενιά τρομοκρατών και δεν αποκλείεται κάποιος από αυτούς να έχουν αναλάβει ρόλο καθοδηγητή στη νέα γενιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9