Πολιτική

Μια διμοιρία οι βουλευτές που είναι ανεξάρτητοι στη Βουλή – «Πρωταθλητής» ο ΣΥΡΙΖΑ στις αποχωρήσεις

Πάνω από μία διμοιρία είναι οι βουλευτές που μέσα σε περίπου 16 μήνες, δεν βρίσκονται στα έδρανα του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκαν! Πρόκειται για την μεγαλύτερη κομματική ρευστοποίηση και κινητικότητα που καταγράφεται από τα  κομματικά δίσεκτα χρόνια των Μνημονίων.

Μέχρι σήμερα, συνολικά οι βουλευτές που βρίσκονται εκτός των κομμάτων με τα οποία εκλέχθηκαν ανέρχονται σε 32, όταν μια διμοιρία αριθμεί περίπου 30 άτομα! 

Οι 11 εκλεγμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν και βρήκαν μεταξύ τους κοινό βηματισμό και πλέον βαδίζουν υπό τη σημαία της Νέας Αριστεράς. Οι άλλοι 21 προς ώρας παραμένουν “ορφανοί” απολαμβάνοντας την αυτονομίας τους στα  έδρανα των Ανεξαρτήτων Βουλευτών.

Πρωταθλητής στις αποσχίσεις αριθμητικά αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ όπου με τον έναν ή άλλο τρόπο μετρά έως σήμερα 18 αποχωρήσεις. Οι Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Πέτη Πέρκα, Μερόπη Τσιούφη, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Οζκιούρ Φερχάτ ήταν οι πρώτοι που μάζεψαν βαλίτσες, αποχώρησαν συντεταγμένα και ίδρυσαν την δική τους κοινοβουλευτική ομάδα με τίτλο Νέα Αριστερά. Η επόμενη απώλεια  για τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε κατ΄ απαίτηση του Παύλου Πολάκη με την διαγραφή της Αθηνάς Λινού η οποία λαμβάνοντας το “εξώδικο”  πέρασε στα έδρανα των Ανεξαρτήτων. Από τις 8 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η τρίτη κατά κύματα φυγή βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις ανεξαρτητοποιήσεις των Αλέξανδρου Αυλωνίτη, Πέτρου Παππά, Ραλλίας Χρηστίδου, Κυριακής Μάλαμας, Θεοδώρα Τζάκη και Γιώτας Πούλου. 

Δευτεραθλήτρια κοινοβουλευτική ομάδα, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, σε απώλειες βουλευτών από τις τάξεις της και “μεγαλομέτοχος” στα έδρανα των Ανεξαρτήτων κατατάσσεται το κόμμα των Σπαρτιατών που όχι μόνο μετρά 7 αποχωρήσεις, αλλά σε αυτούς του μήνες κατά διαστήματα σημειώθηκαν αποχωρήσεις- διαγραφές αλλά και επιστροφές! Οι “7” πάντως σήμερα πρώην Σπαρτιάτες που κάθονται στα ορεινά των Ανεξαρτήτων είναι οι Γιάννης Δημητροκάλλης, Χάρης Κατσιβαρδάς, Γιώργος Μανούσος, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Ασπιώτης, Μιχάλης Γαυβγιωτάκης και Κωνσταντίνος Φλώρος.  

Το κόμμα της ΝΔ, από την δική του πλευρά έχει συνεισφέρει σε αυτό τον λόχο… των Ανεξαρτήτων τρείς βουλευτές. Τους διαγραμμένους Αντώνη Σαμαρά, Μάριο Σαλμά και Λευτέρη Αυγενάκη.

Έπεται η συνεισφορά της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου τροφοδότησε αρκετά σχετικά γρήγορα την δεξαμενή των Ανεξαρτήτων με τις διαγραφές από τις τάξεις της του υιού και μητέρας αντίστοιχα Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετής Παπαϊωάννου.

Την δική τους συμμετοχή όμως είχαν και το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Μπουρχάν Μπαράν, ενώ την απώλεια του Παύλου Σαράκη  μετρά και η Ελληνική Λύση.

Τελικά, τα δύο αρραγή μετεκλογικά κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, προς ώρας τουλάχιστον, που δεν τα έχει χτυπήσει η μεταδοτική όπως εξελίσσεται νόσος των διαρροών είναι το ΚΚΕ και η Νίκη! 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ευρωπαϊκό Plan B κατά της ακρίβειας ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο – Στα 800 εκατ. ευρώ τα μέτρα στήριξης από την αρχή του πολέμου
«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά καμία χώρα δεν μπορεί να θεωρείται θωρακισμένη απέναντι σε ένα σοκ τέτοιου μεγέθους»
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Δαβάκης: Τουρκική φρεγάτα δεν παρενόχλησε ολλανδικό πλοίο κοντά στην Κάσο αλλά σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε πολύ νοτιότερα του νησιού, με την Άγκυρα να αξιώνει άδεια βάσει του «ανυπόστατου μνημονίου» με τη Λιβύη
Φρεγάτα
Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε»
Με ανάρτησή του στο TikTok, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξειδίκευσε το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης
5
Μετά τον Κεδίκογλου και ο Παναγιωτόπουλος «κουνάει μαντίλι» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Θα είμαι με τον Τσίπρα, είτε έτσι είτε αλλιώς»
Ο βουλευτής Αχαΐας δηλώνει ανοιχτά ότι θα ταχθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού, βλέποντας στο πρόσωπό του τον καταλύτη για την αναδιάταξη του λεγόμενου προοδευτικού χώρου
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος 6