Κόσμος

Μαρόκο: Δύο νεκροί πιλότοι από συντριβή αεροσκάφους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Συντριβή εκπαιδευτικού αεροσκάφους τύπου DA 42 σημειώθηκε σήμερα στο Μαρόκο, προκαλώντας τον θάνατο δύο πιλότων, όπως ανακοίνωσε η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην αεροπορική βάση του Μπενσλιμάν στο Μαρόκο, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά της Καζαμπλάνκα, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο ένας σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας εκπαιδευόμενος πιλότος.

Το δικινητήριο αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση όταν συνετρίβη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Οι αξιωματικοί βρίσκονταν σε αποστολή εκπαίδευσης και προσόντων όταν συνέβη η συντριβή. Μια εξεταστική επιτροπή έχει συσταθεί για να εξακριβώσει τα αίτια της συντριβής, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (FAR) του Μαρόκου υπογραμμίζεται πως έχει συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που θα αναλάβει την εξακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος. Η FAR εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη στις οικογένειες και τους οικείους του εκλιπόντος.

Η FAR δεν είχε ακόμη αποκαλύψει τα ονόματα των νεκρών. Ωστόσο, οι τοπικές αναφορές ταυτοποίησαν τα θύματα ως τον συνταγματάρχη Mohamed Mokhtari και τον διοικητή Fathi Omar.

Το DA 42 είναι ένα ελαφρύ αεροσκάφος διπλού κινητήρα που κατασκευάζεται από την εταιρεία Diamond Aircraft Industries με έδρα την Αυστρία. Χρησιμοποιείται κυρίως για πτητική εκπαίδευση, πλοήγηση και γενικούς σκοπούς αεροπορίας.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη το 2019 όταν δύο μέλη της FAR έχασαν τη ζωή τους λόγω συντριβής ελικοπτέρου στην περιοχή Τίχλα. Θύματα τότε, ήταν ο πιλότος και ένας υπαξιωματικός μηχανικός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Η αντίδραση της Άγκυρας
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή καταδεικνύει ότι η Μόσχα δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του σχεδόν τετραετούς πολέμου
Ρωσικό drone χτυπά τουρκικό εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα σε πλοίο τουρκικών συμφερόντων στην Οδησσό – Έντονη αντίδραση της Άγκυρας
Το επιβατηγό και φορτηγό πλοίο, το οποίο εκμεταλλευόταν τουρκική εταιρεία, χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο ενώ βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό
Το τουρκικό πλοίο που χτυπήθηκε στην Οδησσό