Κόσμος

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία πως εκτέλεσε πέντε αιχμαλώτους πολέμου

Η Ρωσία εκτέλεσε πέντε αιχμαλώτους πολέμου κατά την διάρκεια του πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Κίεβο.

Οι αρχές στην Ουκρανία ανακοίνωσε πως στρατιώτες από τη Ρωσία εκτέλεσαν πέντε άοπλους στρατιώτες αφού τους αιχμαλώτισαν κατά την διάρκεια μιας επίθεσης στις 2 Οκτωβρίου κοντά στην ανατολική πόλη Βουχλεντάρ.

Οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία τους τελευταίους δυο μήνες και μετά την φερόμενη δολοφονία 54 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, δήλωσε σήμερα (22/11/2024) ο ανώτερος εισαγγελέας Ταράς Σεμκίφ στην ουκρανική τηλεόραση.

Η Ρωσία δεν σχολίασε αμέσως το περιστατικό, αλλά έχει αρνηθεί τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου σε παλιότερες ανακοινώσεις της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ αλλάζει «την όψη της Μέσης Ανατολής» με τα χτυπήματα στο Ιράν    
«Εξοντώσαμε τους υπεύθυνους ασφαλείας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τριών επικεφαλής του γενικού επιτελείου, του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών»
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Νέα επίθεση του Ιράν σε Τελ Αβίβ και Χάιφα – «Το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου στην Τεχεράνη»
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις θα εξακολουθήσουν να χτυπούν το Ισραήλ έως ότου σταματήσει τις επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ιρανοί παρακολουθούν τις φλόγες από ισραηλινή επίθεση στην στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
2