Κόσμος

Νεκρός βρέθηκε ραβίνος στα Εμιράτα – Το Ισραήλ μιλάει για «αποτρόπαια αντισημιτική τρομοκρατική ενέργεια»

Νεκρός βρέθηκε σήμερα (24.11.2024) ο Ισραηλινομολδαβός ραβίνος, Ζβι Κόγκαν, που είχε εξαφανιστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την κυβέρνηση του Ισραήλ να κάνει λόγο για «αντισημιτική τρομοκρατική επίθεση».

Ειδικότερα, τα ίχνη του ραβίνου που έχει διπλή υπηκοότητα από Μολδαβία και Ισραήλ, χάθηκαν την περασμένη Πέμπτη (21.11.2024), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον εντοπισμό του.

Τελικά, οι αρχές των ΗΑΕ βρήκαν το πτώμα  του Ζβι Κόγκαν και τον ταυτοποίησαν, όπως ανακοίνωσε η ισραηλινή κυβέρνηση, καταγγέλλοντας μια «αποτρόπαια αντισημιτική τρομοκρατική ενέργεια».

Η δολοφονία του Ζβι Κόγκαν «είναι μια αποτρόπαια αντισημιτική τρομοκρατική ενέργεια», αναφέρουν το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών σε κοινή τους ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζουν ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του «για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η εξαφάνιση του ραβίνου

Ο Ζβι Κόγκαν, ραβίνος που εργαζόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ορθόδοξη εβραϊκή ομάδα που ονομάζεται Σαμπάντ, είχε εξαφανιστεί την Πέμπτη.

«Το κράτος του Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να οδηγήσει τους εγκληματίες που ευθύνονται για τον θάνατό του ενώπιον της δικαιοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την είδηση για τον εντοπισμό του πτώματος του Κόγκαν.

Οι ισραηλινές αρχές εξέδωσαν εκ νέου την οδηγία τους για την αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σημείωσαν ότι οι επισκέπτες που βρίσκονται την τρέχουσα περίοδο εκεί θα πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν σε ασφαλείς περιοχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο ρωσικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λιθουανίας – Αποχώρησαν μέσα σε 18 δευτερόλεπτα
Τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας, προκαλώντας την άμεση επέμβαση μαχητικών του ΝΑΤΟ που απογειώθηκαν από την Πολωνία – Το Βίλνιους καταγγέλλει κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος
Ρώσοι στρατιώτες σκότωσαν 5 αμάχους στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας - Γυναίκα έχασε τον άντρα της και τους δύο γιους της
Η ίδια υποστηρίζει ότι οι στρατιώτες ζητούσαν επίμονα από την οικογένειά της να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των δυνάμεων της Ουκρανίας και επειδή εκείνοι δεν μίλησαν τους πυροβόλησαν
στρατιώτες
Μουσείο του Λούβρου: «Όταν πρέπει να γίνει γρήγορα» – Η χιουμοριστική διαφήμιση του Γερμανού κατασκευαστή του αναβατορίου της ληστείας
Η εταιρεία Böcker, της οποίας ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του Λούβρου, αντέδρασε με χιούμορ στα social media, προβάλλοντας τις επιδόσεις του μηχανήματός της… χωρίς να χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας
Ο κατασκευαστής γερανών Boecker γίνεται viral με τη χιουμοριστική διαφήμισή του μετά τη ληστεία στο Λούβρο
Ισπανία: Βρέθηκε μετά από έναν χρόνο το σώμα αγνοούμενου από τις φονικές πλημμύρες της Βαλένθια
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη νοτιοανατολική Ισπανία, οι αρχές ανακάλυψαν μέσα στη λάσπη τη σορό ενός άνδρα που αγνοούνταν από την ημέρα της τραγωδίας
Ένας εθελοντής καθαρίζει έναν δρόμο που έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες στην Ισπανία
Γάζα: Στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμά ο ΠΟΥ το κόστος ανοικοδόμησης του συστήματος υγείας – Εκκενώθηκαν άρρωστα παιδιά
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί για μια «καταστροφική» κατάσταση στη Γάζα, όπου μόνο 14 από τα 36 νοσοκομεία λειτουργούν μερικώς
Ένα ασθενοφόρο στη Γάζα