Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: «Στόχος το 2027 να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» λέει σε βίντεο στο TikTok

«Ήταν πέρσι τον Ιούνιο που είχα εξαγγείλει μια σειρά από μεγάλες παρεμβάσεις στο ΕΣΥ», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο TikTok, για την έναρξη των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Στην ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο TikTok προβάλλεται, επίσης, απόσπασμα από παλαιότερο μήνυμα του  πρωθυπουργού στο οποίο σημειώνει ότι «δε θέλουμε βασανιστικές αναμονές για τα (σ.σ. και τα απογευματινά) χειρουργεία μας».

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζει: «Σήμερα, 28 Νοεμβρίου, το πρόγραμμα 37.000 δωρεάν απογευματινών χειρουργείων με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης ξεκινά!

Ήδη έχουν προγραμματιστεί παραπάνω από 1.500 δωρεάν χειρουργεία για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία θα πραγματοποιηθούν σε νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας και θα ξεκινήσουμε με τους συμπολίτες μας με τις μεγαλύτερες αναμονές. Επιπλέον έχουμε ψηφιοποιήσει τη διαδικασία της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείου ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι τηρείται η σειρά προτεραιότητας από τα παλαιότερα χειρουργεία προς τα νεότερα.

Στόχος μας είναι ένας: Να περιορίσουμε σημαντικά τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία και μέχρι το τέλος της θητείας μας, μέχρι το 2027, να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

@kyriakosmitsotakis_

Μια καλή μέρα!

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Για τους συμπολίτες μας που περίμεναν χρόνια για ένα τακτικό προγραμματισμένο χειρουργείο σήμερα πιστεύω ότι είναι μια καλή ημέρα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1