Κόσμος

Συρία: Είκοσι άμαχοι ανάμεσα στους 200 νεκρούς από συγκρούσεις του στρατού με Τζιχαντιστές

Πάνω από 200 άνθρωποι, οι περισσότεροι Τζιχαντιστές, σκοτώθηκαν στις μάχες που διεξάγονται από την Τετάρτη (27.11.2024) στη βορειοδυτική Συρία.

Μεταξύ των θυμάτων εκτός από Τζιχαντιστές είναι και 20 άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας (OSDH).

Ο απολογισμός «ανέρχεται σε 182 (μαχητές) νεκρούς, εκ των οποίων οι 102 ήταν μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ» (HTS, πρώην βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία), ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Στις μάχες σκοτώθηκαν επίσης 19 μέλη οργανώσεων που συνεργάζονται με την HTS και 61 μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Από τους αμάχους, 19 σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγματα της ρωσικής αεροπορίας, συμμάχου της Δαμασκού.

Άλλος ένας σκοτώθηκε χθες Τετάρτη σε βομβαρδισμό του συριακού στρατού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο