Κόσμος

Άσαντ: Η τρομοκρατική κλιμάκωση στη Συρία εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Δύσης

Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ προχώρησε σήμερα (02.12.2024) σε νέες δηλώσεις με φόντο την προέλαση των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα να «χαθεί» το Χαλέπι και ο κυβερνητικός στρατός να υποχωρήσει προς την πόλη Χάμα.

Την Τετάρτη (27.11.2024) η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ, στην οποία κυρίαρχος είναι ο άλλοτε συριακός βραχίονας της Αλ Κάιντα, μαζί με οργανώσεις Σύρων ανταρτών, που υποστηρίζονται από την Τουρκία εξαπέλυσαν επίθεση μεγάλης κλίμακας στη βόρεια Συρία και θέτουν υπό αμφισβήτηση το καθεστώς του Άσαντ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Συρίας είπε πως η επίθεση των ανταρτών έχει στόχο «να ανασχεδιάσει τον χάρτη» της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Ο Άσαντ κατηγορεί την Δύση

Σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν, ο Άσαντ δήλωσε πως η «τρομοκρατική κλιμάκωση» έχει σκοπό «να προσπαθήσει να διαμελίσει την περιοχή, να διαλύσει τα κράτη της και να ανασχεδιάσει τον χάρτη της περιοχής σύμφωνα με τα συμφέροντα και τους σκοπούς της Αμερικής και της Δύσης».

SANAΟ Ιρανός ΥΠΕΞ (αριστερά) με τον Πρόεδρο Άσαντ (στο κέντρο)/SANA/Handout via REUTERS

Χθες, Κυριακή (01.12.2024) ο Άσαντ υποδέχτηκε στη Δαμασκό τον επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί και του τόνισε τη «σημασία της υποστήριξης των συμμάχων και των φίλων» της κυβέρνησής του ώστε «να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις τρομοκρατών υποστηριζόμενων από το εξωτερικό και να ματαιωθούν τα σχέδιά τους».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε επίσης με τον ομόλογό του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Άσαντ είπε χαρακτηριστικά πως: «Η Συρία συνεχίζει να υπερασπίζεται τη σταθερότητα και την εδαφική της ακεραιότητα ενάντια σε όλους τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και είναι σε θέση, με τη βοήθεια των συμμάχων και φίλων της, να τους νικήσει και να τους εξαλείψει, ανεξάρτητα από την ένταση των επιθέσεων τους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στους ηγέτες των 27 μελών της ΕΕ: Τον Ιανουάριο η υπογραφή της Mercosur
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζιόρτζια Μελόνη, ζήτησε την αναβολή για να καθησυχάσει τους αγρότες, ενώ αρκετές χώρες που υποστηρίζουν τη συμφωνία, προειδοποίησαν ότι περαιτέρω καθυστέρηση, θα μπορούσε να καταστρέψει το εμπορικό deal
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Το Κέντρο Κένεντι θα μετονομαστεί σε «Τραμπ – Κένεντι»: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δίνει «συγχαρητήρια» στον νεκρό πρόεδρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ όταν επανήλθε στην προεδρία απέλυσε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου και τα αντικατέστησε με συμμάχους του, οι οποίοι στη συνέχεια τον όρισαν πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου
Ντόναλντ Τραμπ
Νέες φωτογραφίες από την υπόθεση Επστάιν δημοσιεύτηκαν από τους Δημοκρατικούς – Τα μηνύματα για «αποστολή κοριτσιών», ο Μπίλ Γκέιτς και ο Νόαμ Τσόμσκι
Οι Δημοκρατικοί της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των ΗΠΑ έφεραν στο φως κι' άλλες φωτογραφίες που αφορούν την υπόθεση του Τζέφρι...
Ο φιλόσοφος Noam Chomsky με τον Έπστάιν 5