Κόσμος

Μεξικό: Υπό κράτηση πάνω από 5.200 μετανάστες για να μην περάσουν στις ΗΠΑ

Οι αρχές στο Μεξικό έθεσαν υπό κράτηση περισσότερους από 5.200 παράτυπους μετανάστες για να μην περάσουν στις ΗΠΑ μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Το Μεξικό δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις από το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ να περιορίσει δραστικά τις μεταναστευτικές ροές προς τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Τραμπ έχει αξιώσει από την κυβέρνηση του Μεξικού να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο στις ΗΠΑ μεταναστών αλλά και συνθετικών ναρκωτικών (όπως η φαιντανύλη), απειλώντας με επιβολή υψηλών δασμών.

Από την 1η Οκτωβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου, σχεδόν 350.000 παράτυποι μετανάστες έχουν τεθεί υπό κράτηση από τις μεξικανικές αρχές.

Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ δεσμεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα πως το καραβάνι μεταναστών από το νότιο τμήμα της χώρας δεν θα έφθανε στον βορρά, καθώς οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

Στη συντονισμένη επιχείρηση που διεξήχθη σήμερα, συμμετείχαν ο στρατός, η εθνοφρουρά, η αστυνομία και οι υπηρεσίες μετανάστευσης. Οι ένοπλες δυνάμεις του Μεξικού έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα αυξημένες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά τη δημόσια ασφάλεια, ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας όπου καταγράφονται μεγάλες μεταναστευτικές ροές από χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο Νο.1 εγκληματίας του Εκουαδόρ και βαρόνος ναρκωτικών, «El Fito» - Είχε διατάξει τη δολοφονία πολιτικού το 2023
Ο El Fito είχε δραπετεύσει από τη φυλακή La Regional τον Ιανουάριο του 2024 με τη βοήθεια τουλάχιστον δύο φυλάκων, όπου έκτιε την ποινή φυλάκισής του που ήταν 34 χρόνια για φόνο και διακίνηση ναρκωτικών
Συνοδευόμενος από στρατιώτες και αστυνομικούς, ο Adolfo «Fito» Macias, ο αρχηγός της συμμορίας Choneros, φτάνει στο Γκουαγιακίλ του Ισημερινού, αφού συνελήφθη
1
Ρώσος φωτογράφος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλακή – Παρέδωσε υλικό για καταφύγια της Σοβιετικής Ένωσης σε Αμερικανό δημοσιογράφο
Ο Γκριγκόρι Σκαβαρτσόφ θα εκτίσει την ποινή του σε σωφρονιστικό στρατόπεδο υψίστης ασφαλείας αφού η προδοσία του αποδείχθηκε πλήρως στην δίκη που έγινε
Ρωσική αστυνομία