Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός απαιτεί περισσότερη αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τόνισε πως πρέπει «να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον κοινωνικής ασφάλειας δίνοντας ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του ελληνικού λαού».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης «αφήνουμε πίσω μας ένα σημαντικό ορόσημο, τη συμπλήρωση μισού αιώνα μεταπολίτευσης, γι’ αυτό οφείλουμε με αυτοκριτική, διορατικότητα και σχέδιο να ανοίξουμε ως κοινωνία το βήμα μας για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχουμε ακόμη να πετύχουμε πολλά ώστε η κοινωνία μας να γίνει πιο δίκαιη, η Δημοκρατία μας πιο ποιοτική και η πατρίδα μας πιο ανθεκτική. Ο ελληνικός λαός απαιτεί περισσότερη αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Γι’ αυτό οφείλουμε να έχουμε πυξίδα μας στόχους, που ενισχύουν τη διάκριση των εξουσιών, που βάζουν στο επίκεντρο την ισχυρή δημόσια υγεία και την ισχυρή δημόσια παιδεία.

Να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον κοινωνικής ασφάλειας για τον εργαζόμενο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και βεβαίως τη νέα γενιά. Με μια οικονομία πιο παραγωγική, που τα οφέλη της θα κατανέμονται δίκαια.

Μόνο έτσι θα μειωθούν πραγματικά και αποφασιστικά οι ανισότητες, που σήμερα διευρύνονται, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Δεν πρέπει, όμως, από την άλλη να ξεχνάμε ότι ζούμε σε ένα ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον.

Με πολέμους να συνεχίζονται στην ευρύτερη γειτονιά μας και με τη διεθνή κοινότητα αδύναμη να επιβάλλει τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.
Γι’ αυτό η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας και η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι για εμάς προτεραιότητα.

Εύχομαι ο καινούριος χρόνος που θα ανατείλει, να φωτίσει τον δρόμο της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Να είναι μια καλύτερη χρονιά, με λιγότερη μοναξιά αλλά με περισσότερη αγάπη και ανθρωπιά για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά. Χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Την Τρίτη στη δεξίωση Τραμπ και ραντεβού με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης - Τι θα πει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη για να μετάσχει στις εργασίες και τις επαφές της 80ής Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
Ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη 15
«Μέσα» στην ΚΟ της ΝΔ – Πώς άκουσαν οι γαλάζιοι βουλευτές την ομιλία Μητσοτάκη και τι ζήτησαν από πρωθυπουργό και υπουργούς
Οι βουλευτές καλούνται να «οργώσουν» τις εκλογικές τους περιφέρειες - Ανάγκη να προβάλλονται τα επιτεύγματα στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα
Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη της ΚΟ του κόμματος