Ελλάδα

Έφτασε με πλοίο στον Πειραιά η σορός του Άγγελου: Το τελευταίο «αντίο» στον μικρό ήρωα που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου

Υπόκλιση από τους γιατρούς στον μικρό Άγγελο που μέσα από τον θάνατό του, έδωσε ζωή σε τουλάχιστον ένα παιδί και έναν ενήλικα

Ανείπωτος ο θρήνος για τον 3χρονο Άγγελο που ξεψύχησε στο νοσοκομείο Ηρακλείου, μετά την άγρια κακοποίηση που βίωσε από την μητέρα και τον πατριό του. Η σορός του έφτασε το πρωί της Τετάρτης (05.02.2025) στo λιμάνι του Πειραιά, ώστε να κηδευτεί.

Το 3χρονο παιδάκι νοσηλευόταν σχεδόν 2 εβδομάδες σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Ηρακλείου λόγω των σοβαρών τραυμάτων που προκλήθηκαν από την φρικιαστική κακοποίησή του. Δυστυχώς όμως κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός και έτσι η γιαγιά του, αποφάσισε να προχωρήσει στην δωρεά οργάνων του.

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων του. Οι γιατροί υποκλίθηκαν στο άψυχο σώμα του μικρού Άγγελου, πριν ξεκινήσουν την διαδικασία. Η καρδιά του παιδιού ταξίδεψε μέχρι το Βερολίνο, ώστε να γίνει μεταμόσχευση σε ένα παιδί ίδιας ηλικίας με τον μικρό ήρωα. Οι νεφροί του από την άλλη, θα δοθούν σε έναν 37χρονο ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Η κηδεία του μικρού παιδιού θα γίνει στην Αθήνα, στον τόπο που μένει η γιαγιά και ο παππούς του παιδιού που ανέλαβαν την επιμέλειά του μετά την προφυλάκιση της μητέρας του. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πως η κηδεία θα γίνει μέσα στην ημέρα, αφού πρώτα η σορός του Άγγελου υποβληθεί σε νεκροψία – νεκροτομή από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών.

Το αγγελτήριο της τελετής προκαλεί θλίψη τόσο για τα λίγα χρόνια του παιδιού που έφυγε από τη ζωή, όσο για το συγκινητικό αλλά απρόσωπο μήνυμα που αναγραφόταν.

irakleioaggelos

«Καλό ταξίδι άγγελέ μας. Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για εσένα, να πας με αξιοπρέπεια το τελευταίο σου ταξίδι στον παράδεισο μαζί με τους αγγέλους σαν εσένα, γιατί εδώ έζησες μόνο στην κόλαση», αναφέρει το κείμενο χωρίς να το υπογράφει κάποιος συγγενής.

«Ω Θεέ μου, τι πάνε να κάνουμε;»

Ο επικεφαλής χειρουργός, που αφαίρεσε τα όργανα του 3χρονου, μίλησε στο Star για την συνταρακτική στιγμή που αντίκρυσε το σώμα του παιδιού.

«Πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι», είπε για να πείσει τον εαυτό του να ξεκινήσει το χειρουργείο για την αφαίρεση των οργάνων του.

«Εγώ πρώτος όταν είδα το μικρό κορμάκι του είπα, ω Θεέ μου, τι πάμε να κάνουμε τώρα; Πώς μπορούμε να αφαιρέσουμε ζωτικά μοσχεύματα από ένα τόσο μικρό κορμί;», λέει ο Βασίλης Βούγας, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων.

«Η μεγάλη συγκίνηση που νιώθει ένας άνθρωπος, ένας πατέρας, που βλέπει ένα κορμάκι πάνω στο χειρουργικό τραπέζι για αφαίρεση οργάνων. Είναι συνταρακτική στιγμή αλλά και μια στιγμή που πρέπει να μιλήσει το καθήκον και η εμπειρία γιατί με αυτά τα όργανα θα σωθούν άλλοι άνθρωποι. Ένας μικρός ήρωας, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα είναι ένας άγγελος στον ουρανό», περιέγραψε συγκινημένος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο μικρός μας ο πιλότος και δύτης χάθηκε» είναι τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 34χρονου που βρέθηκε στη Βουλιαγμένη
Φως για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο του δύτη αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, καθώς και η εξέταση του καταδυτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούσε τη μοιραία στιγμή
Βουλιαγμένη: «Ο μικρός μας ο πιλότος και δύτης χάθηκε» τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας του 34χρονου
«Κρύο, βροχές ακόμα και χιόνια στα ορεινά φέρνει ο Απρίλιος» λέει ο Κολυδάς - Θερμοκρασίες σε ελεύθερη πτώση την επόμενη εβδομάδα
Ο γνωστός μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, έκανε μια ανάρτηση για τον καιρό των επόμενων ημερών σημειώνοντας πως: «Από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά, ο καιρός θα αρχίσει να χαλάει σταδιακά»
Βασίλης Παπαδόπουλος
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί
Ενώ ο καιρός δεν είναι τόσο απαγορευτικός, οι ίδιοι έχουν αποκλειστεί στη Γαύδο και κανείς δεν τους έχει απαντήσει υπεύθυνα για το πότε θα είναι σε θέση να αναχωρήσουν αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
25η Μαρτίου: Αποκλείστηκαν στη Γαύδο οι 21 μαθητές από τη Βούλα που παρέλασαν στο ακριτικό νησί