Κόσμος

Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα με 267 drones – Η μεγαλύτερη επίθεση από την έναρξη του πολέμου

Τα 138 αναχαιτίσθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και οι 119 «χάθηκαν» χωρίς να προκαλέσουν ζημιές
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την μεγαλύτερη επίθεση με drones εξαπέλυσε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (23.02.2025) η Ρωσία στην Ουκρανία την παραμονή της επετείου της ρωσικής εισβολής. 

Συγκεκριμένα η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με 267 drones κατά της Ουκρανίας, αριθμό ρεκόρ από την ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου 2022, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

«267 εχθρικά drones ανιχνεύθηκαν στον ουκρανικό ουρανό, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για μία και μοναδική επίθεση», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Γιούρι Ιγκνάτ.

Τα 138 αναχαιτίσθηκαν από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και οι 119 «χάθηκαν» χωρίς να προκαλέσουν ζημίες. Δεν διευκρινίζεται τι απέγιναν τα 10 υπόλοιπα drones.

Σε χωριστή του ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, ο στρατός ανακοινώνει ότι πολλές περιοχές, ανάμεσά τους και η περιοχή του Κιέβου, «επλήγησαν», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Συνάντηση Λαβρόφ – Φιντάν αύριο στην Τουρκία

Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα (24.02.2025) την Τουρκία για να συζητήσει τις πρόσφατες συνομιλίες της Μόσχας με Αμερικανούς αξιωματούχους και τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα μπορεί να συμβάλει στην διαδικασία, έγινε γνωστό από πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Τουρκία, η οποία φιλοξένησε τις αρχικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή το 2022, είναι έτοιμη να αναλάβει αυτόν τον ρόλο το επόμενο διάστημα», δήλωσε η πηγή η οποία δεν κατονομάζεται.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Λαβρόφ και ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν θα συζητήσουν επίσης την εκεχειρία στην Γάζα και την κατάσταση στην Συρία, όπου η Τουρκία θα τονίσει την ανάγκη για εδαφική ενότητα στην Συρία και την εκδίωξη των τρομοκρατών.

Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν βήματα προς «μία δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη μέσω διπλωματικών διαδικασιών στην Ουκρανία και τις πρόσφατες επαφές ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ρωσία,, καθώς και την συμβολή που μπορεί να έχει η Τουρκία στην διαδικασία, δήλωσε η πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάθιου Πέρι: Πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 ετών για παράνομη διακίνηση κεταμίνης στον ηθοποιό
Ο Φλέμινγκ ήταν γνωστός του Μάθιου Πέρι, παραγωγός δημοφιλούς ριάλιτι και σκηνοθέτης της ταινίας «My Brother the Pig» με την Σκάρλετ Γιοχάνσον και την Εύα Μέντες
Μάθιου Πέρι
Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν
Οι συνεχείς επιθέσεις από δεύτερο μέτωπο στο Ιράκ ώθησαν τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ να χάσουν την υπομονή τους με τις πολιτοφυλακές, οι οποίες συλλογικά διοικούν δεκάδες χιλιάδες μαχητές και οπλοστάσια
Διαδηλωτές έξω από το προξενείο του Κουβέιτ, μετά την πτώση ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την πλευρά του Κουβέιτ σε μια κατοικία στο Χορ αλ-Ζουμπάιρ της πόλης Μπασρ, στο Ιράκ