Κόσμος

Κρεμλίνο: «Κάποιος πρέπει να κάνει τον Ζελένσκι να θέλει την ειρήνη»

«Η συλλογικότητα της δύσης έχει σταματήσει μερικώς να ισχύει και η διάσπασή της έχει ξεκινήσει», επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

«Να τον πιέσει κάποιος να κάνει ανακωχή» δήλωσε για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην έντονη αντιπαράθεσή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

«Είναι αναγκαίο κάποιος να πιέσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάνει ανακωχή μετά από τη σύγκρουσή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έδειξε το πόσο δύσκολο θα είναι να βρεθεί ένας τρόπος τερματισμού του πολέμου», είπε μεταξύ άλλων ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αυτό που συνέβη στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, έδειξε φυσικά, το πόσο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί μία τροχιά διευθέτησης του ζητήματος γύρω από την Ουκρανία. Το καθεστώς του Κιέβου και ο Ζελένσκι δεν επιθυμούν την ειρήνη. Επιθυμούν τη συνέχιση του πολέμου» σημείωσε ο Πεσκόφ.

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό κάποιος να πιέσει τον ίδιο τον Ζελένσκι για να αλλάξει τη θέση του. Κάποιος πρέπει να κάνει τον Ζελένσκι να θέλει την ειρήνη».

«Η συλλογικότητα της δύσης έχει σταματήσει μερικώς να ισχύει και η διάσπασή της έχει ξεκινήσει», επεσήμανε ακόμη ο Πεσκόφ, ενώ σχολίασε για τη στάση του Ζελένσκι ότι «κατ’ ελάχιστον έδειξε έλλειψη των διπλωματικών ικανοτήτων του».

«Επομένως, σε αυτή την περίπτωση μόνο οι προσπάθειες της Ουάσιγνκτον και η ετοιμότητα της Μόσχας δεν είναι αρκετές. Λείπει ένα βασικό στοιχείο: το καθεστώς του Κιέβου αρνείται να αποδεχτεί την πραγματικότητα στο πεδίο της μάχης, η οποία έχει αλλάξει από το 2022, όταν είχε σχεδόν επιτευχθεί μία συμφωνία ειρήνης».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ζελένσκι ότι δεν θα παραδώσει οποιαδήποτε ουκρανική περιοχή στη Ρωσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η κατάσταση στο έδαφος έχει αλλάξει από την περίοδο των συμφωνιών της Κωνσταντινούπολης που απέτυχαν: «Μόνο ένας τυφλός μπορεί να μην το βλέπει αυτό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
22χρονος σκότωσε 45χρονο σε τριπλή επίθεση με μαχαίρι στη Βρετανία - Κατηγορείται και για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος ανηλίκου
Ένας 45χρονος παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα ενώ το 14χρονο αγόρι, έχει λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο φέροντας τραύματα που ευτυχώς δεν απειλούν τη ζωή του
Αστυνομία Βρετανίας
Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνει στη μνήμη των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Βαλένθια - «Δολοφόνε, δειλέ» φώναζαν στον πρόεδρο Μαθόν
«Παλιάνθρωπε, τι δειλός που είσαι, ένας βρώμικος δειλός, δολοφόνος, μας κοροϊδεύεις ερχόμενος εδώ», φώναξε μια γυναίκα, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε «δεν σε θέλουμε» , λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μνήμης
Άνθρωποι διαδηλώνουν σε χωριά που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του Οκτωβρίου 2024 για να τιμήσουν τα θύματα
Σουδάν: Μετά τη σφαγή 2.000 αμάχων στην Ελ Φάσερ, ο αρχηγός των παραστρατιωτικών υπόσχεται «ενότητα με ειρήνη ή με πόλεμο»
Μετά την κατάληψη της Ελ Φάσερ, της τελευταίας πρωτεύουσας του Νταρφούρ, ο Μοχάμεντ Νταγκλό δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεσή του, παρά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου
Εκτοπισμένοι, που έφυγαν από το Ελ-Φασέρ στο Σουδάν
«Έπεσαν» η Amazon και η Microsoft – Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν εκατομμύρια χρήστες
Οι κολοσσοί του cloud, Amazon και Microsoft, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονη βλάβη, παραλύοντας εκατοντάδες διαδικτυακές υπηρεσίες και αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες για την εξάρτηση του παγκόσμιου ιστού από λίγους τεχνολογικούς γίγαντες
Amazon