Κόσμος

Λίβερπουλ: Mητέρα ομολόγησε ότι σκότωσε το μωρό της πριν 27 χρόνια – Βρέθηκε πεταμένο σε σακούλα στο δάσος

Η μητέρα που έκανε τη φρικτή δολοφονία δήλωσε ένοχη πριν μάλιστα καταδικαστεί

Μια γυναίκα κοντά στο Λίβερπουλ παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε το νεογέννητο μωρό της επειδή έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη πριν από 27 χρόνια.

Το άψυχο κορμί του νεογέννητου μωρού είχε βρεθεί σε μια δασική περιοχή κοντά στο Λίβερπουλ 27 χρόνια πριν. Το μωρό είχε ονομαστεί «Baby Callum», από την περιοχή Callands του Warrington στην οποία ανακαλύφθηκε το σώμα του, το 1998.

Η υπόθεση άρχισε να εξιχνιάζεται πριν τρία χρόνια, όταν μια επανεξέταση της υπόθεσης, αποκάλυψε DNA που ταυτοποιήθηκε με την Joanne Sharkey, μέσω της εθνικής αστυνομικής βάσης δεδομένων. Η μητέρα δήλωσε ένοχη πριν μάλιστα καταδικαστεί.

Ο εισαγγελέας Jonas Hankin KC δήλωσε στο Δικαστήριο του Λίβερπουλ ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις των ψυχιάτρων, τόσο της κατηγορούσας όσο και της υπερασπιστικής αρχής, η Sharkey υπέφερε από επιλόχειο κατάθλιψη τη στιγμή της δολοφονίας.

«Με απλά λόγια, αυτή η πράξη είναι αδύνατο να κατανοηθεί, χωρίς την ύπαρξη μέτριας έως σοβαρής καταθλιπτικής διαταραχής», δήλωσε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι λόγω της κατάστασης, υπήρξε ανωμαλία στη λειτουργία του νου, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην μπορεί να πάρει ορθολογικές αποφάσεις και να ελέγξει τη συμπεριφορά της. Να σημειωθεί ότι η  Sharkey δάκρυσε και σκούπισε τα μάτια της με χαρτομάντιλο την ώρα της ομολογίας.

Βρήκαν το μωρό σε σακούλες σκουπιδιών

Το μακάβριο εύρημα είχε εντοπιστεί στις 14 Μαρτίου του 1998. Ενας  άνδρας που έκανε βόλτα με τον γιο του και τον σκύλο τους ανακάλυψε δύο σακούλες σκουπιδιών δεμένες μεταξύ τους όπου μέσα ήταν η σορός του νεογέννητου.

Αμεσα ο άνδρας ζήτησε βόηθεια και στο κοντινό θεματικό πάρκο Gulliver’s World βρισκόταν ένας παιδίατρος. Αυτός επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για πτώμα νεογέννητου αγοριού, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό στις 11:25 π.μ. Κατά τη νεκροψία, κομμάτια χαρτιού βρέθηκαν στο στόμα και τον λαιμό του βρέφους.

Παρά τις έρευνες πόρτα πόρτα σε πολλές περιοχές, αλλά και το γεγονός ότι αστυνομικοί έλαβαν DNA από μεγάλο αριθμό κατοίκων, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους γονείς. Η κηδεία του μωρού έγινε με χρήματα που δώρισαν κάτοικοι της περιοχής για τα έξοδα ταφής και την επιγραφή στον τάφο του.

Η υπόθεση άνοιξε και πάλι το 2022 και χάρη στην πρόοδο της επιστήμης βρέθηκε η άκρη του νήματος της φρικτής δολοφονίας. Μέσω του DNA εντοπίστηκε ένας μερικός γενετικός σύνδεσμος με έναν συγγενή της Sharkey που υπήρχε στη βάση δεδομένων.

Δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη ο σύζυγός της

Έτσι οι Αρχές ταυτοποίησαν την Joanne Sharkey ως μητέρα του παιδιού και τον σύζυγό της, Neil Sharkey, ως πατέρα του.

Το ζευγάρι που είχε έναν μεγαλύτερο γιο γεννημένο 20 μήνες πριν τον Callum συνελήφθη τον Ιούλιο του 2023. Ο σύζυγος ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν γνώριζε καν για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της συζύγου του, η οποία του την είχε κρύψει

Η εισαγγελία αποδέχθηκε την ομολογία ενοχής για ανθρωποκτονία με μειωμένο καταλογισμό. Και αυτό διότι εξέτασε με ιδιαίτερη προσοχή τις ψυχιατρικές εκθέσεις και τα ιατρικά αποδεικτικά στοιχεία, που έδειξαν ότι η ψυχική κατάσταση της γυναίκας ήταν διαταραγμένη τη στιγμή του εγκλήματος. Η Sharkey αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την δίκη στις 21 Μαρτίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη