Διεθνή

ΔΝΤ: Οι αμερικανικοί δασμοί θα πλήξουν τις οικονομίες του Μεξικού και του Καναδά

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ επεσήμανε τις αυξανόμενες διακυμάνσεις στις χρηματαγορές που αντανακλούν την παγκόσμια αβεβαιότητα

Οι δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές από το Μεξικό και τον Καναδά, εφόσον διατηρηθούν, θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε αυτές τις δύο χώρες, προειδοποίησε σήμερα (6.3.2025) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζούλι Κόζακ είπε πως οι αμερικανικοί δασμοί σε βάρος του Μεξικού και του Καναδά, καθώς και η επιβολή πρόσθετων δασμών στην Κίνα -σε συνδυασμό με τα αντίμετρα της Κίνας, του Καναδά και πιθανόν του Μεξικού- αποτελούν σημαντικές εξελίξεις.

Προανήγγειλε πως το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση κατά την εαρινή σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας τον Απρίλιο στην Ουάσιγκτον.

Επεσήμανε τις αυξανόμενες διακυμάνσεις στις χρηματαγορές που αντανακλούν την παγκόσμια αβεβαιότητα, συμπληρώνοντας πως πρέπει να αξιολογηθεί κατά πόσον αυτές οι τάσεις είναι πρόσκαιρες ή όχι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Τα διυλιστήρια της Κίνας στρέφονται στο ρωσικό πετρέλαιο ενώ οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ινδία
Η Κίνα, ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού πετρελαίου, ενισχύει περαιτέρω τις εισαγωγές της, την ώρα που η Ινδία τις μειώνει λόγω των πιέσεων που δέχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Σωλήνες πετρελαίου σε διυλιστήριο