Κόσμος

ΗΠΑ: Επιβάτης σε αμόκ κατάπιε ροζάριο εν πτήσει για να ξεφύγει από «δαιμόνια» – Επιτέθηκε σε αεροσυνοδό με γροθιές

Ο επιβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του αφαιρέσουν το ροζάριο και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη φυλακή

Μια πτήση της American Airlines από τη Τζόρτζια προς το Μαϊάμι, χρειάστηκε να γυρίσει πίσω, όταν ένας επιβάτης σε αμόκ και πεπεισμένος ότι… δαιμονικά πνεύματα τον ακολούθησαν στο αεροπλάνο, κατάπιε ένα ροζάριο και κλώτσησε βίαια μια αεροσυνοδό στον διάδρομο του αεροπλάνου.

Το παράξενο αυτό περιστατικό, έγινε λίγα λεπτά μετά την απογείωση του αεροσκάφους από τη Σαβάνα της Τζόρτζια, το βράδυ της Δευτέρας (10/3/25), με τον 31 ετών επιβάτη να «φωνάζει και να τρέμει». Αρχικά το πλήρωμα της πτήσης υπέθεσε ότι είχε κάποιου είδους κρίση.

Τα πράγματα όμως έγιναν παράξενα όταν ο επιβάτης άρχισε να καταπίνει ένα ροζάριο λέγοντας ότι προσπαθεί να αποτρέψει τους  «μαθητές του Σατανά» που τον ακολούθησε στην πτήση, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που έφτασε στους New York Times.

Όταν οι αεροσυνοδοί πλησίασαν τον επιβάτη, εκείνος κλώτσησε έναν από αυτούς στο στήθος τόσο δυνατά, που πετάχτηκε κατά μήκος του διαδρόμου του αεροπλάνου και έπεσε πάνω σε ένα παράθυρο, όπως αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση.

Οι πιλότοι γύρισαν το αεροπλάνο και προσγειώθηκαν με ασφάλεια στη Σαβάνα, αλλά ο επιβάτης συνέχισε να προκαλεί αναταραχή καθώς το πλήρωμα προσπαθούσε να αποβιβάσει άλλους επιβάτες.

Ο ίδιος όρμησε στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους και πέταξε άρχισε να γρονθοκοπεί αεροσυνοδό, προτού οι επιβάτες τον στριμώξουν μαζί με την αδελφή του, με την οποία ταξίδευε, στο πάτωμα.

Αφού το δίδυμο συνελήφθη, η αδελφή του επιβάτη είπε στις αρχές ότι ταξίδευαν στην Αϊτή για να «ξεφύγουν από θρησκευτικές επιθέσεις πνευματικής φύσης», σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο επιβάτης είπε στην αδελφή του «να κλείσει τα μάτια της και να προσευχηθεί, επειδή οι μαθητές του Σατανά τους είχαν ακολουθήσει στο αεροπλάνο γιατί δεν ήθελαν να φτάσουν στην Αϊτή», ανέφερε η ένορκη κατάθεση.

Η αδελφή του είπε στις αρχές ότι κατάπιε το ροζάριο «επειδή είναι ένα όπλο δύναμης στον πνευματικό πόλεμο».

Μόνο οκτώ επιβάτες επέβαιναν στο αεροπλάνο τη στιγμή του ξεσπάσματος και κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

«Εκτιμούμε τον επαγγελματισμό ολόκληρου του πληρώματος και ευχαριστούμε τους επιβάτες μας για την κατανόησή τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η American Airlines.

Ο άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κατάπιε τις χάντρες από το ροζάριο, μπήκε αργότερα στη φυλακή με διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος και η φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Bloomberg: Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε κρίσιμο σταυροδρόμι μπροστά στο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού
Μετά την κρίση του ευρώ, το Brexit και την πανδημία, η ΕΕ κλονίζεται εκ νέου από μια σειρά κρίσεων, την ώρα που οι εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις ενισχύονται σε πολλά κράτη-μέλη
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Καυστικός ο Τζον Στιούαρτ κατά του Τραμπ μετά την απομάκρυνση του Τζίμι Κίμελ: «Καλησπέρα από τον πατριωτικά υπάκουο οικοδεσπότη σας»
Επιστρέφοντας στο Comedy Central, ο παρουσιαστής σατίρισε τον Ντόναλντ Τραμπ και τη λογοκρισία γύρω από την υπόθεση του Τζίμι Κίμελ, σε ένα σόου γεμάτο ειρωνεία και πολιτική κριτική
Ο Τζον Στιούαρτ στο The Daily Show
1
Το Ισραήλ κλείνει βασικό πέρασμα με την Ιορδανία μετά από αιματηρή επίθεση
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από οδηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιορδανία – Σε αντίποινα, οι ισραηλινές αρχές έκλεισαν το βασικό πέρασμα μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας
Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία
1
Τζίμι Κίμελ: Οι σταρ των late-night στηρίζουν τον παρουσιαστή – Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί και άλλους επικριτές του
Η αναστολή της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ από το ABC συνεχίζει να προκαλεί σοκ – Την ώρα που παρουσιαστές καταγγέλλουν επίθεση στην ελευθερία του λόγοτ, ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί άλλους επικριτές του
Ο Τζίμι Κίμελ
Μαχητικό αεροσκάφος FCAS: Γερμανία και Ισπανία θέλουν λύση έως τα τέλη του 2025
Το Βερολίνο και η Μαδρίτη δηλώνουν αποφασισμένες να επιταχύνουν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους του μέλλοντος, το οποίο παραμένει βαλτωμένο εδώ και χρόνια λόγω βιομηχανικών διαφωνιών
Ένα μοντέλο του FCAS