Κόσμος

Γαλλία σε Τραμπ: Κλιμακώνεις τον εμπορικό πόλεμο που εσύ εξαπέλυσες – Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές

Ο Γάλλος Υπουργός Εμπορίου απάντησε στις απειλές του Αμερικανού Προέδρου για δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα (13.03.2025) με την επιβολή δασμών 200% στις εισαγωγές κρασιού και σαμπάνιας από την ΕΕ, γεγονός που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από Ευρωπαίους αξιωματούχους, ειδικά στην Γαλλία.

Ειδικότερα, ο Γάλλος υπουργός Εμπορίου, Λοράν Σεν Μαρτάν, απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο στις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως: «Η Γαλλία και οι εταίροι της, όπως η ΕΕ, δεν θα υποχωρήσουν στις αμερικανικές απειλές δασμών και η Γαλλία θα προστατεύσει τις βιομηχανίες της».

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου που ο ίδιος επέλεξε να εξαπολύσει. Η Γαλλία παραμένει αποφασισμένη να απαντήσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους εταίρους μας», τόνισε ο ίδιος στην συνέχεια με ανάρτηση στο X.

«Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και θα προστατεύουμε πάντα τις βιομηχανίες μας», συμπλήρωσε ο Γάλλος Υπουργός Εμπορίου.

Σε μια νέα κλιμάκωση στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, λίγο νωρίτερα σήμερα, ο Τραμπ απείλησε την Γαλλία και άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με δασμούς 200% σε όλα τα κρασιά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα που προέρχονται από χώρες του ευρωπαϊκού μπλοκ, αν η ΕΕ δεν αποσύρει τον νέο δασμό 50% που επέβαλε στο αμερικανικό ουίσκι.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (12.03.2025) ότι θα επιβάλει ανταποδοτικούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ (28 δισεκατομμύρια δολάρια), που θα τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα, απαντώντας έτσι στους δασμούς των ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Πακιστάν απειλεί με εκδίκηση την Ινδία για την επίθεση με πυραύλους – Φόβοι για κλιμάκωση των εχθροπραξιών
«Δεσμευόμαστε πως θα εκδικηθούμε κάθε ρανίδα αίματος αυτών των μαρτύρων», διεμήνυσε ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σαμπάζ Σαρίφ σε διάγγελμά του προς το έθνος
Κατεστραμένο τζαμί μετά την επίθεση της Ινδίας στο Πακιστάν
Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία περιμένει το «Habemus Papam» - Συνεδριάζουν ξανά οι Καρδινάλιοι, τέσσερις ψηφοφορίες σήμερα
Οι 133 Καρδινάλιοι αναμένεται να ψηφίσουν για πρώτη φορά (σήμερα) στις 10:30 το πρωί - Αυξάνονται οι πιθανότητες για την ανάδειξη του νέου Αγίου Πατέρα - Τι διαδικασία ακολουθείται με το που βγει λευκός καπνός
Κόσμος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου 1
Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη: «Η πιο σοβαρή κρίση εδώ και δεκαετίες»
Η ηγεσία της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε νόμους που υπονομεύουν κρατικούς θεσμούς και πρότεινε σχέδιο Συντάγματος, αφήνοντας να εννοηθεί πρόθεση για de facto απόσχιση
Βοσνία