Συμβαίνει τώρα:
Athens Santa Run 2025: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα μέχρι τις 11 το πρωί
Κόσμος

Κρεμλίνο: Η πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία χρειάζεται επεξεργασία

«Το έγγραφο, μου φαίνεται, ότι έχει βιαστικό χαρακτήρα… Θα πρέπει να το επεξεργαστούμε», ανέφερε ο Γιούρι Ουσακόφ

Μπορεί η Ρωσία να έχει στα χέρια της την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, ωστόσο σύμφωνα με το Κρεμλίνο χρειάζεται επεξεργασία.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα ότι η πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και το Κίεβο χρειάζεται επεξεργασία και να λάβει υπ’ όψιν τα συμφέροντα της Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

«Το έγγραφο, μου φαίνεται, ότι έχει βιαστικό χαρακτήρα… Θα πρέπει να το επεξεργαστούμε, να το σκεφθούμε και να ληφθεί επίσης υπ’ όψιν η δική μας θέση. Σε αυτό παρουσιάζεται μόνο η ουκρανική προσέγγιση», δήλωσε ο Ουσακόφ. Το νέο του σχόλιο δεν ακούγεται τόσο κατηγορηματικό, όπως οι προηγούμενες δηλώσεις του στην ρωσική τηλεόραση.

Ο κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι μίλησε τηλεφωνικώς χθες (12.03.2025)με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Μάικ Γουόλτς για να εκθέσει τη θέση της Ρωσίας επί του θέματος της κατάπαυσης του πυρός. Ο Ουσακόφ είπε ότι ενημέρωσε την Ουάσινγκτον πως μια κατάπαυση του πυρός για 30 ημέρες στην Ουκρανία, όπως πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα έδινε απλώς μια ανάσα στον ουκρανικό στρατό, ο οποίος βρίσκεται σε δύσκολη θέση στο μέτωπο, και σημείωσε ότι δεν θα προσέφερε «τίποτα» στη Ρωσία.

«Εξέφρασα τη θέση μας ότι αυτό δεν είναι τίποτ’ άλλο πέραν μιας προσωρινής ανάπαυλας για τον ουκρανικό στρατό, τίποτ’ άλλο», σημείωσε ο Ουσακόφ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 26χρονο που απειλούσε με μαχαίρι περαστικούς στην Κορσική
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον 26χρονο και όταν απέτυχαν ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές
Πυροβολισμοί στην Κορσική
5
Ο Ζελένσκι «ρίχνει το γάντι» στον Τραμπ: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Η Ουκρανία θα στηρίξει την πρόταση των ΗΠΑ για τριμερείς συνομιλίες, εφόσον κάτι τέτοιο διευκολύνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και ανοίξει τον δρόμο για μια σύνοδο κορυφής
Ντόναλντ Τραμπ / Βολοντίμιρ Ζελένσκι