Κόσμος

Νέα Υόρκη: Αφροαμερικανός πατέρας κατέθεσε μήνυση για τη μασκότ «Σπαρτιάτη» σχολικής ομάδας

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που διάβασα ήταν ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες είχαν σκλάβους τους αυτόχθονες που κατέκτησαν -και όχι απλώς σκλάβωναν αλλά το έκαναν με βία», είπε ο πατέρας

Η μασκότ σχολικής ομάδας που είναι ένας Σπαρτιάτης στρατιώτης έφταιξε σε έναν πατέρα στη Νέα Υόρκη.

Ο πατέρας από τη Νέα Υόρκη δεν θέλει να βλέπει τον Σπαρτιάτη στρατιώτη, καθώς τον θεωρεί σύμβολο της δουλοκτητικής κοινωνίας και της λευκής υπεροχής.

Ο πατέρας μάλιστα που έχει δυο κορίτσια στη δεύτερη τάξη σε σχολείο στο Λονγκ Άιλαντ κατέθεσε και αγωγή εξηγώντας ότι η μασκότ παραβιάζει τα πολιτικά δικαιώματα και τις προβλέψεις του αμερικανικού Συντάγματος.

«Βλέπω έναν λευκό στρατιώτη που κατέκτησε ανθρώπους και τους υποδούλωσε στο πλαίσιο της λευκής ανωτερότητας. Εγώ έτσι τα βλέπω, μου φαίνεται πολύ σαφές όταν τα εξετάσω λογικά», είπε στο Newsweek.

Προσθέτει ότι και με μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο φαίνονται οι προβληματικές λεπτομέρειες της ιστορίας των Σπαρτιατών. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που διάβασα ήταν ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες είχαν σκλάβους τους αυτόχθονες που κατέκτησαν –και όχι απλώς σκλάβωναν αλλά το έκαναν με βία».

Υποστηρίζει επίσης ως «Αφροαμερικανός, θεωρώ εξαιρετικά προσβλητικό το γεγονός ότι η σχολική περιφέρεια θα σκεφτόταν ακόμη και να υιοθετήσει ένα σύμβολο βίαιων υποδουλωτών».

Και δεν μένει σε αυτά, καθώς λέει ότι είναι εξοργισμένος και από το ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν επέτρεπαν τις γυναίκες στον στρατό τους.

«Δεν πέρασαν ούτε 100 χρόνια από τότε που αποκλείονταν οι γυναίκες από τον στρατό και η σχολική περιφέρεια των κοριτσιών μου θέλει να βάλει ένα σύμβολο που τους λέει ότι δεν μπορούν να πάνε; Τι θα συμβεί όταν αυτό το μήνυμα φτάσει στα παιδιά;»

Σύμφωνα με το Newsweek τα σχολεία του Μπρέντγουντ εγκατέλειψαν την προηγούμενη ονομασία τους, που ήταν «Ινδιάνοι», μετά από απόφαση της πολιτείας που απαγόρευσε στα δημόσια σχολεία να χρησιμοποιούν εικόνες ή λογότυπα ιθαγενών Αμερικανών. Η μασκότ με τον Σπαρτιάτη αποφασίστηκε να αντικαταστήσει τους «Ινδιάνους» για την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει περίπου 18.000 μαθητές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – «Μόλις περάσουν 12 ώρες ο πόλεμος θα τελειώσει»
«Πιστεύω ότι η εκεχειρία θα διαρκέσει για πάντα», είπε ο Τραμπ στο NBC - «Το Ιράν επιβεβαιώνει τη συμφωνία με το Ισραήλ», λέει το Reuters - Ο όρος που έθεσαν οι Ισραηλινοί και ο ρόλος του Κατάρ
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Το Ιράν είχε ενημερώσει και τις ΗΠΑ αρκετές ώρες πριν εκτοξευτούν οι πύραυλοι στο Κατάρ
Το Εμιράτο ενημέρωσε τη νύχτα ότι ανοίγει ξανά ο εναέριος χώρος του, που είχε κλείσει μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον της βάσης Al Udeid το Ιράν
Η αεράμυνα του Κατάρ αναχαιτίζει πυραύλους του Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 42 λεπτά
«Η χρήση των αμερικανικών βάσεων θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο» λέει η Μελόνι
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης -το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων- ζήτησαν εγγυήσεις ότι η Ιταλία δεν θα πάρει μέρος, με κανέναν τρόπο, στις συρράξεις
Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο