Κόσμος

Δασμοί Τραμπ: Ο πρόεδρος δεν υποχωρεί – «Μερικές φορές πρέπει να πάρεις φάρμακα για να διορθώσεις κάτι»

Την ώρα που οι παγκόσμιες αγορές κλονίζονται και τα διεθνή χρηματιστήρια σημειώνουν πτώση, ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει την επιβολή δασμών και δεν κάνει πίσω
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόνλαντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι χώρες πρέπει να πληρώσουν για να τον πείσουν να μειώσει τους δασμούς, ενώ η ΕΕ από την πλευρά της ετοιμάζει αντίμετρα στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, ο Ντόναλντ Τραμπ, αναγνώρισε την οικονομική αβεβαιότητα που προκαλείται από τους δασμούς, αλλά είπε ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Δήλωσε ότι οι ξένες κυβερνήσεις θα πρέπει να πληρώσουν «πολλά χρήματα» για να ακυρώσουν τους νέους δασμούς που επέβαλε πριν από μερικές μέρες.

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν ανησυχεί για τις απώλειες της αγοράς που έχουν ήδη εξαφανίσει σχεδόν 6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία μετοχών των ΗΠΑ. Παράλληλα, παρομοίασε τους νέους δασμούς με φάρμακα.

Σε ερώτηση για το αν «υπάρχει πόνος στην αγορά που δεν είστε διατεθειμένος να χειριστείτε;», ο Τραμπ απάντησε: «Πιστεύω ότι η ερώτησή σας είναι ανόητη».

«Δεν θέλω να μειωθεί τίποτα, αλλά μερικές φορές πρέπει να πάρεις φάρμακα για να διορθώσεις κάτι και άλλες χώρες μας φέρθηκαν τόσο άσχημα», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην απότομη ύφεση της αγοράς που προκλήθηκε από τις εμπορικές του κινήσεις.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι μίλησε με ηγέτες της Ευρώπης και την Ασίας, οι οποίοι ελπίζουν να τον πείσουν να μειώσει τους δασμούς, που θα τεθούν σε ισχύ αυτή την εβδομάδα, κατά 50%.

Ο Τραμπ προχώρησε σε αυτά τα σχόλια, καθώς οι παγκόσμιες αγορές προετοιμάζονται για μεγαλύτερη αστάθεια μετά τη νέα πτώση που σημείωσαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Παρά τους αυξανόμενους φόβους για ύφεση, ο Τραμπ δεν έδειξε σημάδια υποχώρησης. «Πεθαίνουν για να κάνουν μια συμφωνία», είπε για τους παγκόσμιους ηγέτες, προσθέτοντας.

Τις επόμενες ημέρες, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο απέναντι στους τελωνειακούς δασμούς της κυβέρνησης Τραμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα «υπόθεση Πελικό» και στη Γερμανία: 59χρονη κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της ότι τη νάρκωνε και τη βίαζε επί χρόνια
Ο πρώην σύντροφός της ενώ κατηγορείται για 67 αδικήματα, θα δικαστεί μόνο για 2 από αυτά, αφού ο βιασμός στη Γερμανία παραγράφεται μετά το πέρας πενταετίας
iStock
Επιστήμονες αναπτύσσουν εμβόλιο κατά του Έμπολα - Ίσως να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές σε λίγους μήνες
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναπτύσσουν το εμβόλιο κατά του ιού, το οποίο θα μπορούσε να περάσει σε κλινικές δοκιμές, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας από το Κονγκό
Ανθρωπιστικές οργανώσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό μιας νέας επιδημίας Έμπολα που αφορά τον στελέχη «Bundibugyo», στη Ρουαμπάρα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό