Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Μετανάστες, άστεγοι και φυλακισμένοι παρόντες στην κηδεία του 88χρονου Ποντίφικα

Λίγο πριν το Πάσχα, ο «Πάπας των φτωχών» έδωσε εντολή να δοθούν 200.000 ευρώ από τον προσωπικό του λογαριασμό, για την ενίσχυση των νέων στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης

Στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου, το Σάββατο (26.04.2025) το πρωί στο Βατικανό, θα είναι παρόντες και εκπρόσωποι μεταναστών, άστεγων και φυλακισμένων, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ σήμερα (23.04.2025).

Άλλωστε, σε αυτούς τους ανθρώπους, ο Πάπας Φραγκίσκος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής του πορείας, τα 12 τελευταία χρόνια που άσκησε τα παπικά καθήκοντα στην Αγία Έδρα, το Βατικανό.

Λίγο πριν το Πάσχα, ο «Πάπας των φτωχών» έδωσε εντολή να δοθούν 200.000 ευρώ από τον προσωπικό λογαριασμό που διέθετε ως Ποντίφικας, για την ενίσχυση των νέων που βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές ανηλίκων της Ρώμης. Για να στηριχθεί, ειδικότερα, το μικρό κέντρο παραγωγής ζυμαρικών που έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν.

Στο μεταξύ, σε όλη την περιοχή γύρω από το Βατικανό συνεχίζουν να στήνονται γιγαντοοθόνες, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία για τον Αργεντινό Πάπα Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο όσοι πιστοί δεν καταφέρουν να βρουν μια θέση στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό το προσκύνημα των πιστών στη βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Μέχρι αυτή την στιγμή (σ.σ. 23:00) υπολογίζεται ότι έχουν εισέλθει στον ναό περίπου 20.000 άνθρωποι και οι πύλες του, δεδομένης της μαζικότατης προσέλευσης, πρόκειται να μείνουν ανοικτές ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Πέμπτη νύχτα τρόμου σε Ιράν και Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες στο Τελ Αβίβ – Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από την Τεχεράνη
Δύο οι νεκροί από την επίθεση του Ισράηλ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Ιράν - Ο Τραμπ επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον - Σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στον Λευκό Οίκο
Καπνός και φωτιά αναδύονται σε μία περιοχή εγκαταστάσεων που επλήγησαν μετά από πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
3