Κόσμος

O Ντόναλντ Τραμπ, οι «κάλτσες» και η επίδειξη ισχύος με τα άρματα μάχης – «Θέλουμε να φτιάχνουμε τανκς και όχι μπλουζάκια»

Η δασμολογική πολιτική του έχει στόχο να προωθήσει την εγχώρια παραγωγή αρμάτων μάχης και προϊόντων τεχνολογίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα: «Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να φτιάχνουν κάλτσες»! Με αυτή την ατάκα ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε για μία ακόμη φορά να κερδίσει τις εντυπώσεις, συμφωνώντας με τα όσα είχε αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χρειάζονται απαραιτήτως μία «ανθούσα υφαντουργική βιομηχανία».

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (26.05.25) ότι η δασμολογική πολιτική του έχει στόχο να προωθήσει την εγχώρια παραγωγή αρμάτων μάχης και προϊόντων τεχνολογίας και όχι να φτιάχνονται στις ΗΠΑ αθλητικά παπούτσια, μπλουζάκια και κάλτσες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροπλάνο Air Force One στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως συμφωνεί με τα σχόλια, που έκανε στις 29 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ.

«Δεν επιδιώκουμε να φτιάχνουμε αθλητικά παπούτσια και μπλουζάκια. Θέλουμε να φτιάχνουμε στρατιωτικό εξοπλισμό. Θέλουμε να φτιάχνουμε μεγάλα πράγματα. Θέλουμε να φτιάχνουμε Τεχνητή Νοημοσύνη », δήλωσε ο Τραμπ.

«Δεν επιδιώκω να φτιάχνω μπλουζάκια, για να είμαι ειλικρινής. Δεν επιδιώκω να φτιάχνω κάλτσες. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό πολύ καλά σε άλλους τόπους. Επιδιώκουμε να φτιάχνουμε μικροεπεξεργαστές και υπολογιστές και πολλά άλλα πράγματα, και άρματα μάχης και πλοία», δήλωσε ο Τραμπ.

 

Η αμερικανική ένωση βιομηχανιών ενδυμάτων και υποδημάτων American Apparel & Footwear Association (AAFA) δήλωσε απαντώντας στα σχόλια του Τραμπ ότι οι δασμοί δεν είναι καλοί για τη βιομηχανία.

«Με το 97% των ενδυμάτων και των υποδημάτων που φοράμε να εισάγεται, και με τα ρούχα και τα υποδήματα να είναι ήδη η βιομηχανία με τους υψηλότερους δασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρειάζεται να επικεντρώσουμε σε λύσεις κοινής λογικής που να μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο», τονίζει σε δήλωσή του ο Στιβ Λαμάρ, πρόεδρος της AAFA.

«Περισσότεροι δασμοί το μόνο που θα σημάνουν είναι υψηλότερα κόστη για τους αμερικανούς κατασκευαστές και υψηλότερες τιμές οι οποίες θα βλάψουν τους καταναλωτές με τα χαμηλότερα εισοδήματα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρωσία – Ουκρανία: Οι επιθέσεις με drones ανατινάζουν τις ελπίδες για ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη και η διεθνής αξιοπιστία του Τραμπ κρέμεται από μία κλωστή
Παρά τις συχνές προσπάθειές του να αποποιηθεί την ευθύνη, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πλέον γίνει – σε μεγάλο βαθμό – ο πόλεμος του Τραμπ, σημειώνει σε ανάλυσή του το CNN
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάζεται στο Air Force One 5
Κατέθεσε η Έριν Πάτερσον για το γεύμα με τα φονικά μανιτάρια στην Αυστραλία: «Ο πρώην σύζυγός μου, δεν ήθελε να ασχολούμαι με την οικογένεια»
«Προσπαθούσα να τον πείσω να γίνει άθεος και τα πράγματα αντιστράφηκαν, έγινα εγώ χριστιανή» - Η χαμηλή αυτοεκτίμηση και η γέννηση του γιου της
Έριν Πάτερσον
Ο Πούτιν ταπεινώθηκε από το «Περλ Χάρμπορ» της Ρωσίας: Πώς ρωσικά αεροσκάφη παγιδεύτηκαν στον ουκρανικό «Ιστό Αράχνης» – Το μήνυμα του Κιέβου
Προηγούμενες επιθέσεις της Ουκρανίας εντός της Ρωσίας έχουν προκαλέσει αντίποινα. Αλλά αυτή η τελευταία επιχείρηση είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές
Κατεστραμμένα βομβαρδιστικά στην Ρωσία
12
Νέο «ραντεβού» στην Κωνσταντινούπολη μετά το πρωτοφανές χτύπημα της Ουκρανίας που έπληξε ανεπανόρθωτα το κύρος της Ρωσίας
Πώς ρωσικά αεροσκάφη παγιδεύτηκαν στον ουκρανικό «Ιστό Αράχνης» - Τα βλέμματα στραμμένα στον δεύτερο γύρο συνομιλιών - Ζητούμενο η κατάπαυση πυρός και οι εγγυήσεις κυριαρχίας
Εικόνες καταστροφής μετά το ουκρανικό χτύπημα
22