Διεθνή

ΗΠΑ: Έρχονται 3 εμπορικές συμφωνίες, λέει ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Πολλές χώρες θα ανοίξουν τις αγορές τους σε αμερικανικά προϊόντα τους επόμενους ένα δύο μήνες, υποστηρίζει ο Κέβιν Χάσετ

Τρεις εμπορικές συμφωνίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, δήλωσε σήμερα (29.5.2025) ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέβιν Χάσετ, αναφέροντας πως περιμένει περισσότερες παρά την απόφαση δικαστηρίου να μπλοκάρει το μεγαλύτερο μέρος των δασμών του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Πολλές, πολλές συμφωνίες έρχονται. Και υπάρχουν τρεις που βασικά μοιάζουν να έχουν τελειώσει», δήλωσε ο Χάσετ σε συνέντευξη στο δίκτυο Fox Business. Ο Χάσετ απέρριψε την απόφαση δικαστηρίου για το διεθνές εμπόριο στις ΗΠΑ, το οποίο μπλόκαρε το μεγαλύτερο μέρος των δασμών και αποφάνθηκε πως ο Αμερικανός πρόεδρος υπερέβη τις εξουσίες του, ως έργο «ακτιβιστών δικαστών». Είπε πως είναι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει την έφεση που κατέθεσε.

Η άποψη της κυβέρνησης είναι πως πολλές χώρες θα ανοίξουν τις αγορές τους σε αμερικανικά προϊόντα τους επόμενους ένα δύο μήνες, είπε ο Χάσετ.

«Αν υπάρχουν κάποια εμπόδια εδώ κι εκεί λόγω των αποφάσεων που παίρνουν ακτιβιστές δικαστές, αυτό δεν πρέπει να σας απασχολεί καθόλου, και σίγουρα δεν θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις», είπε ο Χάσετ.

Τρεις συμφωνίες ήταν ήδη έτοιμες για να τις εξετάσει ο Τραμπ στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, είπε ο Χάσετ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
«Πράσινο φως» για το αναθεωρημένο InvestEU: Η ΕΕ αυξάνει την εγγύηση κατά 2,9 δισ. ευρώ και μειώνει τη γραφειοκρατία
Το αναθεωρημένο πρόγραμμα InvestEU στοχεύει σε περισσότερες επενδύσεις, λιγότερους δείκτες για ΜΜΕ και ετήσιες αντί εξαμηνιαίων εκθέσεων για τους εταίρους υλοποίησης στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ
European union flag against parliament in Brussels, Belgium
Η Κομισιόν πιέζει για συμφωνία μέχρι Παρασκευή για τα παγωμένα ρωσικά assets
Το ζήτημα αυτό έχει εξελιχθεί σε σημαντικό σημείο στις προσπάθειες της ΕΕ να εξασφαλίσει δάνειο 90 δισ. ευρώ (105 δισ. δολάρια) για την Ουκρανία χρησιμοποιώντας ακινητοποιημένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας
Ευρωπαϊκή Ένωση