Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Επτά στους δέκα λένε ναι στην άρση μονιμότητας στο Δημόσιο – Στις 15,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας

Πέντε κόμματα βρίσκονται στο όριο του 3% και διεκδικούν την είσοδό τους στη Βουλή - Τι λένε οι πολίτες για το αμυντικό πρόγραμμα SAFE και Casus Belli

Στην πρώτη θέση με διαφορά 15,5 μονάδες βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ η ΝΔ βρίσκεται στην πρώτη θέση με 29%, ενώ στη δεύτερη ισοβαθμούν ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 13,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις με 6,5%, ενώ η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 9% των προτιμήσεων και το ΚΚΕ 8%.

Ακολουθούν στα όρια του στατιστικού λάθους για είσοδο στη Βουλή (με ποσοστό 3% και άνω) πέντε κόμματα και συγκεκριμένα, ΝΙΚΗ, ΜέΡΑ25, Κίνημα Δημοκρατίας, Φωνή Λογικής και Νέα Αριστερά.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Το 74% λέει «ναι» στην άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Όσον αφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος με αφορμή την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το 74% λέει «ναι» ή «ναι υπό προϋποθέσεις», ενώ μόλις το 18% δηλώνει αρνητικό στην αλλαγή.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Απευθείας στον φυσικό δικαστή, λέει το 70% για τις ευθύνες υπουργών

Αναφορικά με τις ευθύνες υπουργών, το 70% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πρέπει να πηγαίνουν απευθείας στον φυσικό δικαστή.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

«Όχι» σε συνεργασία με Τουρκία στο αμυντικό πρόγραμμα SAFE

Όσον αφορά στο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα SAFE και την ενδεχόμενη συνεργασία με τρίτες χώρες και ειδικότερα την Τουρκία, το 56% δηλώνει αρνητικό, ενώ θετικό εμφανίζεται το 34%.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Το 61% συμφωνεί με την αναφορά Μητσοτάκη στο Casus Belli

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανταπόκριση των πολιτών στην αναφορά του πρωθυπουργού στο Casus Belli, καθώς το 61% συμφωνεί ότι πρέπει να είναι προϋπόθεση για μία ενδεχόμενη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse dimoskopisi pulse

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε αγρότες: Διάλογος αλλά με ανοικτούς δρόμους – Υπάρχει κίνδυνος να στραφούν κομμάτια της κοινωνίας απέναντί τους
Ακραίες κινητοποιήσεις μπορεί να στρέψουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας απέναντι στους αγρότες που μπορεί να έχουν δικαιολογημένα αιτήματα
μπλόκο
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα