Κόσμος

Μονή Σινά: Άνοιξε τις πύλες της για τους πιστούς – Τη Δευτέρα στην Αίγυπτο ελληνική αντιπροσωπεία

Κάθε Σάββατο εκατοντάδες πιστοί βρίσκονται στη Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν -

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου (31.5.2025) οι μοναχοί της Μονής Σινά στην Αίγυπτο που χθες αποσύρθηκαν στα κελιά τους, άνοιξαν τις πύλες της Ιεράς Μονής υποδεχόμενοι τους εκατοντάδες πιστούς. 

Σημειώνεται πως οι μοναχοί μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τη Μονή Σινά, απομονώθηκαν στα κελιά τους και προσεύχονταν, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star δεν ήταν σαφές αν θα άνοιγε σήμερα για να υποδεχτεί τους δεκάδες προσκυνητές της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στην Αίγυπτο. Ωστόσο, οι μοναχοί αποφάσισαν να ανοίξουν και πάλι τις πύλες του, καθώς σχεδόν κάθε Σάββατο εκατοντάδες προσκυνητές από ολόκληρο τον κόσμο επισκέπτονται την Ιερά Μονή. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για το θέμα στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5» της ΕΡΤ τονίζοντας την ανάγκη να προστατευτεί με θεσμικό τρόπο «ο ελληνορθόδοξος και προσκυνηματικός χαρακτήρας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά».

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ξεκάθαρα στον Αιγύπτιο ομόλογό του ότι για εμάς προέχει η διατήρηση του ελληνορθόδοξου και προσκυνηματικού χαρακτήρα της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά» σχολίασε ο κ. Μαρινάκης σημειώνοντας ότι από την 7η Μαΐου υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών για επίλυση του ζητήματος μέσω θεσμικών διαύλων και με σεβασμό στις θρησκευτικές παραδόσεις. Όπως τόνισε, «αντιπροσωπεία θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Αίγυπτο για τις τελικές συζητήσεις», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της Μονής.

«Η Μονή αυτή είναι μία από τις πιο εμβληματικές Ορθόδοξες μονές στον κόσμο και νομίζω απηχεί τις ευαισθησίες κάθε Έλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε παράλληλα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, όπως είπε, «έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις πριν καν διαβάσουν την απόφαση σημειώνοντας ότι «δυστυχώς, δεν ήταν η πρώτη φορά και φοβάμαι πως δεν θα είναι και η τελευταία που πολιτεύονται με τέτοια βιασύνη».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις των ιερωμένων λέγοντας πως «είναι απόλυτα λογικό να εκφράζουν την αγωνία τους», ωστόσο επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση ασχολήθηκε σοβαρά με το θέμα εδώ και έναν χρόνο, ώστε να δοθεί θεσμική λύση και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα της Μονής».

Μιλώντας για την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης Σινά επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αυτή είναι που στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων της Μονής και εργάστηκε μεθοδικά για να βρεθεί θεσμική λύση, όχι για να κάνει εντυπώσεις. Καλούμε όλους να σταθούν με σοβαρότητα απέναντι σε ένα τόσο ιερό ζήτημα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε αχαρτογράφητα νερά η Ολλανδία: Ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό για τις πολιτικές ασύλου
Το PVV είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο ολλανδικό κοινοβούλιο και η αποχώρησή του από τον κυβερνητικό συνασπισμό μάλλον θα οδηγήσει στην κατάρρευση της κυβέρνησης και πιθανόν σε νέες εκλογές
Γκέερτ Βίλντερς
Ελβετία: Αυτοκτόνησε ο Dr Florian Willet, ο γιατρός της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco – Είχε συλληφθεί για τον θάνατο 64χρονης που χρησιμοποίησε τη συσκευή
Ήταν το μόνο άτομο που είδε τον θάνατο της 64χρονης Αμερικανίδας, την πρώτης που αυτοκτόνησε στην «κάψουλα» - Το ψυχολογικό βάρος τον οδήγησε στην ίδια μοίρα
REUTERS/Denis Balibouse/File Photo
1
Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στην Ουκρανία από ρωσικές επιθέσεις - Χωρίς ρεύμα χιλιάδες πολίτες σε ρωσοκρατούμενες περιοχές
Ως απάντηση ο στρατός της Ουκρανίας στα ρωσικά πυρά, προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε ουκρανικές περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας
Αυτοκίνητο
Η στιγμή που η 19χρονη στο Μαυροβούνιο λύνει τη ζώνη από το αλεξίπτωτο της και πέφτει στο κενό από ύψος 50 μέτρων
Οι τελευταίες κινήσεις της 19χρονης καταγράφηκαν από κάμερα - Πιθανολογείται ότι έπαθε κρίση πανικού στον αέρα - Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ούρλιαζε «βοήθεια»
Γυναίκα
49χρονος στη Ρουμανία σκότωσε την έγκυο πρώην σύντροφό του – Την πυροβόλησε μπροστά στην κόρη της, δείτε βίντεο
Το θύμα που πυροβολήθηκε 4 φορές ήταν γνωστό σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της σε ριάλιτι σόου - Είχε καταθέσει σε βάρος του δράστη ασφαλιστικά μέτρα
Δρόμος
2