Χρηστικά

Φωτιά στις τιμές των παλιότερων διαμερισμάτων – Ο πιθανός ρόλος του προγράμματος Σπίτι Μου 2

Μεταξύ δ' τριμήνου 2024 – α' τριμήνου 2025, σημειώθηκε αύξηση 3,4% στο δείκτη τιμών διαμερισμάτων, σύμφωνα με την ΤτΕ

Άλμα σημείωσαν οι τιμές των διαμερισμάτων άνω των 5 ετών στο α’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία δημοσίευσε χθες (2.6.2025) η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ).

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών των διαμερισμάτων άνω των 5 ετών αυξήθηκε κατά 3,4% μεταξύ Ιανουαρίου – Μαρτίου 2025 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο δηλαδή μεταξύ Οκτωβρίου 2024. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση, από δ΄ τρίμηνο ενός έτος στο α’ τρίμηνο του επομένου, από το 2006 με μόνη εξαίρεση το δ΄ τρίμηνο 2022 – α΄ τρίμηνο του 2023.

Σημειώνεται πως στο διάστημα μεταξύ δ΄ τριμήνου 2024 – α΄ τριμήνου 2025, σημειώθηκε αύξηση μόλις 1,7% στις τιμές των διαμερισμάτων κάτω των 5 ετών. Συνολικά, ο δείκτης τιμών διαμερισμάτων (κάτω των 5 ετών και άνω των 5 ετών) σημείωσε αύξηση 2,7%.

Με άλλα λόγια, οι τιμές των διαμερισμάτων άνω των 5 ετών αυξήθηκαν κατά διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με τις τιμές των διαμερισμάτων κάτω των 5 ετών.

Υπηρεσιακά στελέχη της ΤτΕ με τα οποία ήλθε σε επαφή το newsit.gr αναφέρουν πως η μεγαλύτερη αύξηση των τιμών των παλιότερων διαμερισμάτων έναντι των νεότερων ενδεχομένως να οφείλεται στο πρόγραμμα Σπίτι Μου 2, το οποίο αφορά σε παλιότερα διαμερίσματα και όχι νεόδμητα.

Το «Σπίτι Μου 2», δηλαδή αύξησε τη ζήτηση των παλιότερων ακινήτων και έτσι τις τιμές τους, πλήττοντας έτσι όχι μόνο όσους εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα αλλά και όσους δεν εντάχθηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Παράταση για τις γενικές συνελεύσεις των φαρμακευτικών εταιρειών με νομοθετική ρύθμιση
Το αίτημα των φορέων της φαρμακοβιομηχανίας βασίζεται στην αδυναμία οριστικοποίησης των οικονομικών καταστάσεων εντός των καθορισμένων προθεσμιών επειδή καθυστέρησαν τα σημειώματα για τις επιστροφές στα νοσοκομειακά φάρμακα του 2024
Τάκης Θεοδωρικάκος
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες – Ενισχυμένα έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία
Οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
Calculator and money 1