Ελλάδα

Δολιοφθορά βλέπουν στον Ευαγγελισμό – Χωρίς κλιματισμό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια από τα κλιματιστικά - Τι δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου - Φωτογραφίες ανέβασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Χωρίς κλιματισμό παραμένει από το πρωί της Τρίτης (03/06/2025) το κτίριο «Πατέρα» στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο iatropedia.gr, του διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Τάσου Γρηγορόπουλου, το πρόβλημα οφείλεται σε κομμένα και αφαιρεμένα καλώδια στις κλιματιστικές μονάδες που βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου «Πατέρα», με τις Αρχές να εξετάζουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

«Έχω καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων για φθορά ξένης περιουσίας. Έχει επιληφθεί η Ασφάλεια για το θέμα. Έχουν αφαιρεθεί καλώδια από τις κλιματιστικές μονάδες του κτιρίου «Πατέρα», οι οποίες δίνουν κλιματισμό σε όλο το κτίριο. Στην ταράτσα ήταν αυτά τα καλώδια. Λείπουν μέτρα ολόκληρα, δεν έχουν απλά κοπεί – έχουν αφαιρεθεί», δηλώνει ο κ. Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζημιά διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί, όταν συνεργεία επιχείρησαν να θέσουν σε λειτουργία τις μονάδες ενόψει των αυξημένων θερμοκρασιών. «Σήμερα που πήγε η τεχνική υπηρεσία να κάνει μια εκκίνηση των μονάδων λόγω της ζέστης, διαπιστώθηκε ότι έχει κοπεί και αφαιρεθεί μεγάλο μέρος των καλωδίων. Ήρθε η εταιρεία, το είδε και αυτή τη στιγμή κάνει συνεννοήσεις για την αποκατάσταση. Περιμένουμε καινούργια καλώδια. Σε μία-δύο ώρες θα γνωρίζουμε το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης».

Σε ερώτηση για το ποιος μπορεί να ευθύνεται για την ενέργεια, ο διοικητής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας απαντά: «Άν ήξερα, θα ήμουν μάντης. Δεν ξέρω τι να σας πω. Όλα είναι ανοιχτά».

 

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), μιλώντας για ενδεχόμενο σαμποτάζ σε βάρος της λειτουργίας του νοσοκομείου:

«Άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια των κλιματιστικών μονάδων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Γίνονται ενέργειες αποκατάστασης, κατατέθηκε από τον Διοικητή μήνυση και αναμένεται χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των μονάδων ψύξης», ανέφερε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, η Διοίκηση έχει ήδη δρομολογήσει τις ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο πότε θα επιστρέψει η λειτουργία του κλιματισμού στο σύνολο του κτιρίου.

Το κτίριο «Πατέρα» του «Ευαγγελισμού» φιλοξενεί κλινικές και ασθενείς που πλήττονται ιδιαίτερα από τις υψηλές θερμοκρασίες, καθιστώντας την απώλεια ψύξης όχι απλώς τεχνικό, αλλά σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει την προανάκριση για την ταυτοποίηση των δραστών.

Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Με αρματαγωγό έφτασαν στην Κρήτη οι 175 ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα «Global Sumud Flotilla»
Οι ακτιβιστές, άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων – ανάμεσά τους και Έλληνες – μεταφέρθηκαν με αρματαγωγό σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αθερινόλακκου στο Λασίθι
O στολισκός που έφτασε στην Κρήτη
Σπαραγμός και λευκά μπαλόνια στην κηδεία του 13χρονου Κωνσταντίνου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι στην Ηλεία
Η κηδεία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μακρισίων, όπου πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για να πει το τελευταίο «αντίο» στο άτυχο παιδί
Κηδεία του 13χρονου που σκοτώθηκε με το πατίνι στην Ουκρανία
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ακρωτηριασμό του 5χρονου σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου με χειρουργική επέμβαση έγινε προσπάθεια συγκόλλησης και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την κατάσταση της υγείας
Το νηπιαγωγείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης
8