Πολιτική

Κόντρα Κυρανάκη και Λυμπερόπουλου στη Βουλή για τα ταξί: «Σταματήστε να συκοφαντείτε όποιον διαφωνεί μαζί σας» – «Θα μας αναγκάσει να ξεπουλήσουμε τις άδειες»

«Η θέση μας σε αντίθεση με αυτά που μας προτείνει ο ΟΑΣΑ και οι συγκοινωνιολόγοι, είναι μια μέση λύση» τόνισε ο αναπληρωτής υφυπουργός Μεταφορών

Συγκρούστηκαν στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο Θύμιος Λυμπερόπουλος είχαν έντονο διάλογο κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή για το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο κ. Κυρανάκης είπε πως «την πρόσκληση προς τον ΣΑΤΑ την απηύθυνε και η κυβερνητική παράταξη, όπως και άλλες παρατάξεις. Σήμερα σας δόθηκε το βήμα για διάλογο και έχετε πρόσβαση στα ΜΜΕ πιο πολύ από κάθε άλλο φορέα» και πρόσθεσε: «Οπότε ακούμε αυτά που λέτε. Σήμερα που ήρθατε θεσμικά, δεν είπατε κουβέντα για την ουσία και με κατηγορήσατε ότι κάνω κάποιο ντηλ με την ουμπερ. Προσπαθώ να βρω τι από αυτά που έχουμε καταθέσει ευνοεί την ουμπερ. Κάντε συγκεκριμένες κατηγορίες κατά οδηγών της ουμπερ να τις ελέγξουμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ανέφερε πως έχουν βγει κανόνες από την ευρωπαϊκή επιτροπή, κανόνες λειτουργίας της πολυεθνικής, δεν έχει γίνει τίποτα από αυτό. Ο υφυπουργός απάντησε πως, «αυτό όμως δεν είναι θέμα του ΚΟΚ».

Στη συνέχεια ο κ. Λυμπερόπουλος ανέφερε πως, «είναι αποδεδειγμένο ότι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι ανεπαρκέστατο για να βγάλει 2 βάρδιες. Επίσης δεν υπάρχουν τα χρήματα για ηλεκτρικό. Θα μας αναγκάσει να ξεπουλήσουμε τις άδειες», με τον κ. Κυρανάκη να απαντά πως «όλα αυτά δεν είναι θέματα του ΚΟΚ και τις λεοφοριολωρίδας. Σταματήστε να συκοφαντείτε όποιον διαφωνεί μαζί σας. Και δεν έχετε πει κουβέντα για το μέτρο που έλαβα να μην αφαιρείται η άδεια».

Ο κ. Λυμπερόπουλος υποστήριξε ότι αυτό ίσχυε από την εποχή του κ. Οικονόμου «Και υπάρχει ακόμα το point system, έτσι δεν είναι;», είπε.
Ο υφυπουργός τότε τόνισε πως, «η θέση μας σε αντίθεση με αυτά που μας προτείνει ο ΟΑΣΑ και οι συγκοινωνιολόγοι, είναι μια μέση λύση. Δεν έχουμε απόλυτη απαγόρευση. Έχουμε μια μέση λύση όπως οι περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ συνέχισε λέγοντας: «για πείτε μας. Στη Θεσσαλονίκη κάνετε τα ίδια; Θα ισχύουν τα ίδια;  Αυτά τους είπατε και πάνω; Υπάρχει ένα πάθος με του Αθηναίους ταξιτζήδες».

Ο κ. Κυρανάκης απάντησε, «δεν έχω κανένα πάθος με τους Αθηναίους ταξιτζήδες έχω με τους ανθρώπους που με συκοφαντούν και τραμπουκίζουν ανθρώπους της ομάδας μου. Γιατί σήμερα εσείς ήρθατε εδώ να μου πείτε ότι κάνω ντηλ με την Ουμπερ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ώρα αποκαλύψεων για τον Αλέξη Τσίπρα: Πρώην υπουργοί και τεχνοκράτες στο επιστημονικό συμβούλιο – Χουλιαράκης, Τζήμητρα, Λάλη και Γαβρόγλου ανάμεσά τους
Πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στην δημιουργία ενός κόμματος ομπρέλα για τα κόμματα που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του
O Αλέξης Τσίπρας 34
Μητσοτάκης και Δένδιας στέλνουν μήνυμα ενότητας και ετοιμάζουν αλλαγές στον Άγνωστο Στρατιώτη – Προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη του Μνημείου
Η παρουσία της Αστυνομίας υπήρξε διακριτική την 28η Οκτωβρίου στο Σύνταγμα την ημέρα της παρέλασης, όπως και τις προηγούμενες, μετά την ψήφιση της τροπολογίας και ο στόχος να μη δυναμιτιστεί το κλίμα επιτεύχθηκε
O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας 101
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Απαίσια ύπαρξη, είναι ό,τι πιο τοξικό και κακό έχει περάσει από τη Βουλή
«Μίσος, τοξικότητα, συνωμοσιολογία, προς όλους όσους δεν την προσκυνούν» - «Σήμερα κατηγόρησε την κα Λιάνα Κανέλη ότι έκανε "καριέρα" επί Χούντας ενώ ήταν 13 ετών»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
43
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
34