Κόσμος

Ισπανία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 19 τραυματίες από φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο του ισογείου

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ισπανία, με έναν 93χρονο να χάνει τη ζωή του και 19 ακόμη ανθρώπους να τραυματίζονται σε φωτιά που ξέσπασε σε οίκο ευγηρίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο (07.06.25) οι Αρχές.

Η φωτιά ξεκίνησε από ένα δωμάτιο του ισογείου περίπου στις 23:00 (τοπική ώρα, μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας) χθες Παρασκευή το βράδυ στον οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στη Σαραγόσα, βορειανατολικά της Ισπανίας, επεσήμανε η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Χ.

Ο ηλικιωμένος άνδρας πέθανε επί τόπου, ενώ τουλάχιστον άλλοι 19 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία λόγω της εισπνοής καπνού, πρόσθεσε.

Στον οίκο ευγηρίας διαμένουν 132 άνθρωποι.

Μέλη της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και κάτοικοι της περιοχής συνεργάστηκαν για την απομάκρυνση των ενοίκων, κάποιοι από τους οποίους χρειάστηκε να βρουν από τα παράθυρα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, με μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για την έκρηξη φιάλης οξυγόνου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σε άλλη χώρα θα σταλούν τα «μαύρα κουτιά» του Falcon με τον Λίβυο αντιστράτηγο που σκοτώθηκε στη συντριβή κοντά στην Άγκυρα
«Η ανάλυση του καταγραφέα συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης και του καταγραφέα δεδομένων πτήσης θα βοηθήσει στον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών
Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες έρευνας και διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλί Αχμέντ Αλ-Χαντάντ
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέο χάρτη του σύμπαντος από το διαστημικό τηλεσκόπιο «SPHEREx» – Μαγεύουν οι εικόνες από τον «Γαλαξία»
Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συνέλεξαν από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου, για να μελετήσουν πώς έχουν αλλάξει οι γαλαξίες κατά τη διάρκεια της σχεδόν 14 δισ. ετών ιστορίας του σύμπαντος
γαλαξίας
Προκλητική απάντηση Ερντογάν στην τριμερή Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου: «Δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο»
«Δεν έχουμε πέσει θύματα των παιχνιδιών τους, δεν έχουμε υποκύψει σε προκλήσεις και δεν θα πέσουμε θύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
5