Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ – Έλον Μασκ: Ο καβγάς του δισεκατομμυριούχου με τον ΥΠΟΙΚ που έφερε τα μαύρα σύννεφα στη σχέση τους – «Τον είπε απατεώνα και εκείνος τον χτύπησε στα πλευρά»

Όπως δήλωσε στη «Washington Post» ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο Αμερικανός πρόεδρος έμαθε για τον καβγά που είχε ο Μασκ με τον υπουργό Οικονομικών και έγινε έξαλλος

Στα «χαρακώματα» βρίσκονται πλέον ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Έλον Μασκ μετά την αποχώρηση του δισεκατομμυριούχου από την αμερικανική κυβέρνηση λόγω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζει πλέον δημόσια τον πρώην στενό του συνεργάτη «καημένο που έχει πρόβλημα» και τον κατηγορεί ότι «έχει χάσει το μυαλό του». Από την πλευρά του, ο Έλον Μασκ κατήγγειλε τις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με τον διαβόητο εγκληματία – προαγωγό Τζέφρι Επστάιν, που αυτοκτόνησε το 2019. Παράλληλα, οραματίζεται νέο κόμμα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «Washington Post», που επικαλείται τον πρώην αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, Στιβ Μπάνον, ένας καβγάς μεταξύ του υπουργού Οικονομικών του Τραμπ, Σκοτ Μπέσεντ και του Έλον Μασκ ήταν αυτός που έφερε τα πρώτα βαριά σύννεφα στις σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με τον Νοτιοαφρικανό δισεκατομμυριούχο.

Όπως λέει ο Μπάνον, που υπήρξε διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 και έχει καταφερθεί ανοιχτά εναντίον του Μασκ, σε μια σύσκεψη στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Απρίλιο, ο Μπέσεντ αποκάλεσε τον δισεκατομμυριούχο «απατεώνα», με τον Mr Tesla να τον σπρώχνει «σαν παίκτης του NFL».

«Ο Σκοτ είπε “είσαι απατεώνας, είσαι μια μεγάλη απάτη”» περιγράφει ο Μπάνον μεταφέροντας τη στάση του Μπέσεντ για το τότε σχέδιο του Μασκ να περικόψει 1 τρισεκατομμύρια δολάρια από τις κρατικές δαπάνες των ΗΠΑ.

Τότε ο Μασκ έπεσε με τον ώμο του στα πλευρά του Μπέσεντ «σαν παίκτης του NFL (αμερικανικό ράγκμπι)» υποχρεώνοντας τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ να απαντήσει.

 Όπως είχε γίνει γνωστό και τότε, χρειάστηκαν αρκετοί άνθρωποι για να χωρίσουν τους δύο άνδρες, οι οποίοι τελικά απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα πάντα με τον Μπάνον, ο οποίος είναι από τους βασικότερους πολέμιους του Μασκ, «ο Τραμπ έμαθε για τον καβγά και είπε “αυτό παραπάει”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δέκα λεπτά απόλυτου τρόμου σκόρπισαν πατέρας και γιος στο Σίδνεϊ - Στους 16 ο αριθμός των νεκρών μετά το αιματοκύλισμα
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι η παραλία ήταν γεμάτη με κόσμο, όταν άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι περίπου 1.000 άτομα παρευρίσκονταν στην εκδήλωση του Χάνουκα
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί για να το τοποθετήσει σε μια σύνθεση σε σχήμα Αστέρα του Δαυίδ κατά τη διάρκεια αγρυπνίας κοντά στην παραλία, που πραγματοποιήθηκε μετά από ένα θανατηφόρο πυροβολισμό στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χανουκά, στο Τελ Αβίβ
6
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας